Gönderen Konu: Masaüstü simgeleri kayboldu.  (Okunma sayısı 3572 defa)

Çevrimdışı ratapan

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: mint 18.1
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon x64
  • Grafik Kartı: Nvidia Gt-525M
  • İşlemci: i5-2430M
Masaüstü simgeleri kayboldu.
« : 17 Ocak 2017, 15:59:53 »
Arkadaşlar bilgisayarım mint 18.1 cinnamon x64 ile birlikte kali 2.0 kurulu idi.Kalide güncelleme bölümübir türlü düzgün çalışmıyordu.Ben de katoolin aracı ile mint'e kali linux araçlarını yükleyip grub customizer ile boot menüsünden kaliyi kaldırdım daha sonrada kaliyi sildim.Fakat sistemi yeniden başlattığımda "Grub -error:no such partition grub rescue> " ekranı ile karşılaştım.Daha sonra bu sorunu aşağıdaki komutlarla çözdüm.
Kod: [Seç]
grub rescue > ls
(hd0) (hd0,msdos5) (hd0,msdos3) (hd0,msdos2) (hd0,msdos1) (hd1) (hd1,msdos1)
grub rescue > ls (hd0,msdos1) # try to recognize which partition is this
grub rescue > ls (hd0,msdos2) # let's assume this is the linux partition
grub rescue > set root=(hd0,msdos2)
grub rescue > set prefix=(hd0,msdos2)/boot/grub # or wherever grub is installed
grub rescue > insmod normal # if this produced an error, reset root and prefix to something else ..
grub rescue > normal

yenide başlattıktan sonra da alttaki komutları da çalıştırdım ve boot sorununu çözdüm.
sudo update-grub
sudo grub-install /dev/sdX

Lakin sistem açıldığında masaüstü simgeleri terminal vs görünmüyor.Masaüstüne sağ tıkladığımda sağ tık menüsü de açılmıyor. Acaba bu sorunu nasıl çözebilirim.
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2017, 16:01:13 Gönderen: ratapan »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Masaüstü simgeleri kayboldu.
« Yanıtla #1 : 17 Ocak 2017, 16:56:35 »
Katoolin ile Debian sid deposunu kullanan Kali depolarından sistem güncellemesi yaptıysanız, sistemin bu sebeple kararsız hale gelmesi olasılığı var. Yedek aldıktan sonra sistemi yeniden kurmanız eski hale getirmekten daha kolay olacaktır. Ubuntu tabanlı sistemlere bu şekilde paket sürümleri uyuşmayan depolardan genel yüklemeler yapmak doğru bir yöntem değil.
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2017, 17:00:10 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı HocaXD

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18.1
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce 920M
  • İşlemci: İntel Core i3
Ynt: Masaüstü simgeleri kayboldu.
« Yanıtla #2 : 19 Ocak 2017, 16:40:38 »
Arkadaşlar bilgisayarım mint 18.1 cinnamon x64 ile birlikte kali 2.0 kurulu idi.Kalide güncelleme bölümübir türlü düzgün çalışmıyordu.Ben de katoolin aracı ile mint'e kali linux araçlarını yükleyip grub customizer ile boot menüsünden kaliyi kaldırdım daha sonrada kaliyi sildim.Fakat sistemi yeniden başlattığımda "Grub -error:no such partition grub rescue> " ekranı ile karşılaştım.Daha sonra bu sorunu aşağıdaki komutlarla çözdüm.
grub rescue > ls
(hd0) (hd0,msdos5) (hd0,msdos3) (hd0,msdos2) (hd0,msdos1) (hd1) (hd1,msdos1)
grub rescue > ls (hd0,msdos1) # try to recognize which partition is this
grub rescue > ls (hd0,msdos2) # let's assume this is the linux partition
grub rescue > set root=(hd0,msdos2)
grub rescue > set prefix=(hd0,msdos2)/boot/grub # or wherever grub is installed
grub rescue > insmod normal # if this produced an error, reset root and prefix to something else ..
grub rescue > normal

yenide başlattıktan sonra da alttaki komutları da çalıştırdım ve boot sorununu çözdüm.
sudo update-grub
sudo grub-install /dev/sdX

Lakin sistem açıldığında masaüstü simgeleri terminal vs görünmüyor.Masaüstüne sağ tıkladığımda sağ tık menüsü de açılmıyor. Acaba bu sorunu nasıl çözebilirim.

Menü > Sistem Ayarları > Masaüstü sekmesinden "Masaüstü Simgesi Yok" yazan kısıma tıklayıp ordan icon ayarlarınızı yapaileceğinizi düşünüyorum
Banned.