Gönderen Konu: Linux mint 18.1  (Okunma sayısı 2752 defa)

Çevrimdışı icmytr

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnemon
  • Grafik Kartı: Hd graphic
  • İşlemci: Pentium
Linux mint 18.1
« : 20 Ocak 2017, 16:27:14 »
Herkese merhaba arkadaslar sonunda bir laptop aldim ve hayalimdeki gibi linux kurdum laptopu yeni aldigim icin arastirma yapamadan direk linux mint 18.1 cinnemon indirip kurdum. Ilk defa linux kullanmamdan dolayi sizden yardimlarinizi bekledigim bir kac sorum olucak yardimci olan ve olmayan tum arkadaslara tesekkur ederim.

1. Android oyunlarini örn: "Clash of Clans , Clash Royale " oyunlarini pcde nasil oynayabilirim google hesabim uzerinden ?

2. Normal bilgisayar oyunlarini orjinal degil crackli nasil oynayabilirim? Orn: " Call Of Duty serisi "

3. Online oyunlari oynayabilir miyim ? " Metin2 - Point Blank tarzinda "

4. Windows kurmak istedim beceremicem gibi hissettim dun aksam ugrasip durdum windows kurulum cd sini baslatamadim ustune ustluk linuxuda bozdum tekrar kurmak zorunda kaldim windows kurup linux minti sanal olarak mi kursam yoksa linux minte windows sanal olarak mi kursam son secenek 2 isletim sistemini birden mi kursam hangisini onerirsiniz ve nasil yapabilirim detayli yazarsaniz cok sevinirim benim suan en onemli sorunum bu.

5. Son olarak sizleri yordum biliyorum affedin lutfen bu wine programini nasil kullanicagimi bilmiyorum surukle birak yapiyorum acmiyor programlar:(

Laptop Ozellikleri ;
Isletim sistemi : Linux Mint 18.1 Cinnemon 64-bit
Cinnemon surumu : 3.2.7
Islemci : Intel Pentium CPU N3520 2.16 GHz x4
Bellek : 4 GB fakat 3.7 olarak goruyor
Sabit surucu : 500 GB Harddisk
Grafik karti : Intel Corporation Atom Processor z36xxx/z37xxx Series Graphics & Display

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Linux mint 18.1
« Yanıtla #1 : 20 Ocak 2017, 17:18:12 »
Öncelikle forumda bir başlık altında sadece bir konudan bahsediyoruz bunu bildirelim. Kısaca özetlemek gerekirse,
1- Android oyunlarını oynamak için, herhangi bir android emulator kurabilirsiniz internette bununla ilgili çokça kaynak var.
2- Linux desteği olmayan oyunları wine veya playonlinux ile çalıştırmayı deneyebilirsiniz, bir oyunun daha önce başkaları tarafından kurulup denendiğini ve nasıl sonuç aldığını wine'nin sitesinen kontrol edebilirsiniz. (garantisi yoktur) crack işi illegal olduğu için bu konuda yardım veremiyoruz.
3- Üstteki yanıt bu madde için de geçerli.
4- Diskin tamamını linux için ext formatında biçimlendirdiyseniz, Windows bu dosya biçimini tanımaz ve kuruluma geçmez, bunun için çalışan DVD/USB ile sistemi açıp ayıracağınız diski NTFS-FAT olarak biçimlendirmeniz gerekiyor, Windows'u Linux'tan sonra kurarsanız GRUB silineceğinden her ikisini birden kullanabilmeniz için tekrar GRUB kurulumu yapmanız gerekecektir. Forumda GRUB kurulumu hakkında başlık mevcut, arama butonunu kullanabilirsiniz.
5- Yazılım yöneticisini açarak, wine ve playonlinux'u aratarak kurulum yapabilirsiniz.

Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı icmytr

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnemon
  • Grafik Kartı: Hd graphic
  • İşlemci: Pentium
« Yanıtla #2 : 20 Ocak 2017, 17:29:59 »
Verdigin bilgiler icin tesekkur ederim Danny arastirmadan konu actigimi dusunmussunuz sanirim ama arastirdigim halde bulamadigim icin kisaca son care olarak konu acmam gerekti malum linuxu tercih etme sebebim destek bollugu dedikleri icindi. Biraz laf sokar gibide olsa sorularimi yanitsiz birakmadiniz tekrar tesekkur eder hayirli gunler dilerim.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #3 : 20 Ocak 2017, 17:51:14 »
Laf sokma gibi bir düşünceyle yazmadığımı belirteyim öncelikle, ne ve ne sebeple böyle bir şey yapmaya ihtiyaç duyayım dediğim gibi bir başlık altında birden fazla konu konuşulunca karmaşıklık yaşanıyor ve konuyu takip etmek zor oluyor, aynı zamanda ileride aynı soru ve sorunları yaşayabilecek insanlar için konu çözüm olmaktan çıkıyor. Bu sebeple komutsal olarak değil, sözel olarak bilgilendirmek maksatı ile yanıtladım sorularınızı. Yine de yapamadığınız takıldığınız veya merak ettiğiniz soru/sorunlar varsa, ayrı ayrı başlık açıp sorabilirsiniz, elimizden geldiğince, bilgimiz dahilinde yardımcı oluruz. 
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı acer

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 22 Ocak 2017, 04:07:35 »
Linux Oyunları için (orijinal oyunları) steam paketini yazılım yöneticisinden kurup oynayabilirsiniz. Lakin her oyunu oynuyacağınız anlamına gelmez.