Gönderen Konu: [Çözüldü] Saat Ayarları Kendi Kendine Değişiyor!  (Okunma sayısı 3856 defa)

Çevrimdışı AderAndro

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: ZorinOS 15
Merhabalar, bildiğiniz gibi kış saati uygulaması kaldırıldı, alınan bir ilginç karardan sonra sistemimde bir türlü saati ayarlayamadım. Saatimi ayarladığımda ve bilgisayarımı birkaç gün sonra açtığımda saatin kendini geri aldığını, bazen de 4-5 saat ileri gidebildiğini görüyorum. Yani saat kendini 1 saat geri almakla da yetinmiyor bazen tarihi bile 1 gün geç takip ediyor.

Ayrıca bilgisayarımda Windows 8.1 ve Linux Mint 18.1 var, Windows'un saatini ayarladığımda Mint bozuluyor, Mint'in saatini ayarladığımda Windows bozulmuş olarak açılıyor. Çözümü nedir?
« Son Düzenleme: 30 Ocak 2017, 20:21:30 Gönderen: AderAndro »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı AderAndro

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: ZorinOS 15
Ynt: Saat Ayarları Kendi Kendine Değişiyor!
« Yanıtla #2 : 24 Ocak 2017, 17:43:26 »
Merhabalar, önerinizi uyguladım. Saat 17.30 sularını gösterirken, kendini 14.30'a aldı. Sonrasında ''Tarih ve Zaman Ayarları'' menüsünde devre dışı kaldığını gördüğüm ''Ağ Zamanı'' kısmını devreye alıp komutu tekrar girince saat kendi kendine düzeldi ve doğru zamanı göstermeye başladı. Umarım ki sorun tekrar yinelenmez. Genelde tekrar bozulması birkaç günü alıyor, bu yüzden birkaç gün bekleyeceğim, Windows'daki ayarları da düzelttikten sonra saatte kendi kendine bozulma görmezsem 'çözüldü' etiketini ekleyeceğim.

EKLEME: SORUN ÇÖZÜLDÜ.
« Son Düzenleme: 30 Ocak 2017, 20:22:06 Gönderen: AderAndro »