Gönderen Konu: Kali Deposu Ekleme Sonrası Sistemde Yaşanan Sorunlar  (Okunma sayısı 4062 defa)

Çevrimdışı GoLGeeTMe2Le

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • GoLGeeTMe2Le
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: AMD RADEON
  • İşlemci: İNTEL İ3
Merhabalar arkadaşlar, bu konuyu bilgilendirme ve bilinçlendirme amaçlı açıyorum.

Sistemime bazı araçları kurdum ve o araçlar gereği başlat menüsünüde yanlışıkla değiştirmek zorunda kaldım. Sonra düzeltmek için internetten Cinnamon arayüzünü sıfırlamak için kodlara baktım ve şöyle bilgilere ulaşıp denedim. " https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=122375 ve sonucunda sistem aşağıya eklediğim ekran görüntüsüne döndü.

Sonuçları ise; sağ tık çalışmıyor, terminal gözükmüyor, sağ alt çubuklar görüntü titremesi ve kayması, başlat menüsü takılması. Bu sorunun çözümünü maalesef bulamadım ve bencede yok. Çünkü arama yapıp forumda araştırdığımda çoğu kişi sistemi formatlayarak çözmüş durumdadır. Bende bu şekilde çözdüm. Herkese iyi forumlar.
Ne kadar güçlü bir altyapın olsada, bant genişliğin kadar ötersin.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Kali Deposu Ekleme Sonrası Sistemde Yaşanan Sorunlar
« Yanıtla #1 : 23 Ocak 2017, 23:46:39 »
Bazı araçlardan kastınız herhalde, Kali Tools'ları demek istediniz, yanılıyor muyum ?
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı GoLGeeTMe2Le

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • GoLGeeTMe2Le
« Yanıtla #2 : 23 Ocak 2017, 23:47:37 »
Bazı araçlardan kastınız herhalde, Kali Tools'ları demek istediniz, yanılıyor muyum ?

Kali Tools doğrudur hocam  :)

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #3 : 23 Ocak 2017, 23:53:22 »
Tahmin etmek zor değil, kali tools'ları yüklerken sistemini bozanlar, kali depolarını ekleyip sonra güncelleme yapamıyorum, yazılım yöneticim hata veriyor, bilmem sistem çöktü gibi pek çok soruyla karşılaşıyoruz. 

Hatırlatmakta fayda var, forum kuralları gereği penetrasyon (sızma) testi ile ilgili dağıtım ve yazılımlara destek verilmemektedir. Bu tür işlemleri yapmaya çalışanlar veya yaparken sistemini bozanların (Linux Mint dahi kullanıyorlar olsa) soru ve sorunları yanıtsız bırakılmakta ve yardım verilmemektedir. Bununla ilgili resmi kanun ve yasalara eklenen maddelere de göz atmanızı tavsiye ederim, televizyonlarda ki hackerlara özenip başınızı belaya sokmayın :)
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı GoLGeeTMe2Le

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • GoLGeeTMe2Le
« Yanıtla #4 : 24 Ocak 2017, 00:01:00 »
Benimkisi özenmek değil. İşim gereği güvenlik testleri yapıyor ve gerekli yerlerle paylaşım yapıyorum. Gerekli kurallarıda zaten biliyorum, ben sadece bilinçlendirme amaçlı kullanmamaları gerektiğini dile getirdim.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #5 : 24 Ocak 2017, 00:09:28 »
Sizin şahsınıza değil, genel bir söylemde bulundum zaten ben de. Siz biliyorsanız sorun yok, neticede herkes kendi bacağından asılır.

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
  • Dağıtım: Ubuntu Studio 18.04
  • Masaüstü Ortamı: i3wm
  • İşlemci: i5 - 2. nesil
« Yanıtla #6 : 24 Ocak 2017, 00:51:58 »
Düşe kalka, ilk zamanlar ben de çok sistem çökerttim, tabi biz kalici değildik

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #7 : 24 Ocak 2017, 11:30:36 »
Bahsettiğiniz komutların kullanılması sizin yaşadığınız soruna neden olmaz. Bu komutlar sadece Cinnamon kabuğunu sıfırlar. Sizin sorununuzun ana nedeni eklediğiniz uyumsuz depodan yaptığınız güncellemelerdir. Bu tür sorunlar ile ilgili foruma dönüş oluyor ve geneli de eklediğiniz dağıtım deposu ile ilgili. Bu sebeple sadece yeniden kurulum önerebiliriz, Kali deposu nedeniyle oluşan sorunları çözmek zaman alıcı ve bu forumun destek alanının dışında kalıyor. Çünkü siz uyumlu olmayan bir dağıtımın deposunu ekleyerek uyumlu olmayan güncellemeler ile sisteminizi kararsız hale getirmiş oluyorsunuz.
« Son Düzenleme: 24 Ocak 2017, 11:32:00 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]