Gönderen Konu: Bilgisayar açılışında sadece belirli bir tuşa basılı tutulduğunda linux açılması  (Okunma sayısı 4660 defa)

Çevrimdışı eeren881

• Yeni Penguen
  • *
Ben ailemin de kullandığı bilgisayara linux kurmak istiyorum ama grub görünmeden Windows açılsın onun haricinde ben bir tuşa basılı tuttuğumda linux açılsın. Böyle bir şey mümkün mü acaba?

Çevrimdışı ytcikisir

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: gentoo
  • Masaüstü Ortamı: dwm
Bilgisayarın açıldığı zaman ekrana yazı gelmeden F10 Tuşuna basılı tut (F1/2/3/4/5/6/7/8/9 veya ESC de olabilir bilgisayardan bilgisayara farklılık gösterir.). Karşına bir menü gelecek. Boottan Boot Optionsa geç. Orada işletim sistemine  (OS)  Enter tuşu ile basıp F5-F6 ile sırasını değiştirirsin. Açıldığında llk gelmesini istediğin işletim sistemini başa alıp F10 ile kapat sonra F10 ile kaydetip çık. Artık açıldığında 1. seçtiğin işletim sistemi açılacak. Kendi istediğine geçmek için bilgisayar açılırken F9'a (farklılık gösterebilir) basıp gelen listeden kendi istediğin işletim sistemini seç.

Not: Ben kendi yaptığım şekilde anlattım bu benim bilgisayarıma has bir özellik olup senin bilgisayarında olmayabilir.

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Mümkün. Bu işlemi uyguladıktan sonra GRUB'u görüntüleyebilmek için bilgisayar açılırken üst karakter(shift) tuşuna basılı tutmanız gerek.
Bkz: Grub Menüsünü Gizlemek

Çevrimdışı eeren881

• Yeni Penguen
  • *
Mümkün. Bu işlemi uyguladıktan sonra GRUB'u görüntüleyebilmek için bilgisayar açılırken üst karakter(shift) tuşuna basılı tutmanız gerek.
Bkz: Grub Menüsünü Gizlemek

Çok teşekkür ederim hocam.

Çevrimdışı eeren881

• Yeni Penguen
  • *
Bilgisayarın açıldığı zaman ekrana yazı gelmeden F10 Tuşuna basılı tut (F1/2/3/4/5/6/7/8/9 veya ESC de olabilir bilgisayardan bilgisayara farklılık gösterir.). Karşına bir menü gelecek. Boottan Boot Optionsa geç. Orada işletim sistemine  (OS)  Enter tuşu ile basıp F5-F6 ile sırasını değiştirirsin. Açıldığında llk gelmesini istediğin işletim sistemini başa alıp F10 ile kapat sonra F10 ile kaydetip çık. Artık açıldığında 1. seçtiğin işletim sistemi açılacak. Kendi istediğine geçmek için bilgisayar açılırken F9'a (farklılık gösterebilir) basıp gelen listeden kendi istediğin işletim sistemini seç.

Not: Ben kendi yaptığım şekilde anlattım bu benim bilgisayarıma has bir özellik olup senin bilgisayarında olmayabilir.

Tam olarak anlayamadım ama sanırım ben onu USB'den boot etmek için kullanıyordum. Yine de teşekkür ederim [emoji4].

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
Mümkün

http://askubuntu.com/questions/117525/hide-grub2-menu-unless-you-hold-down-shift-key-how-to-make-this-happen

Gerekli düzenlemeleri yaptiginiz takdirde boot esnasinda Shift'e basili tutarak erisebilirsiniz os secim menusune.
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı eeren881

• Yeni Penguen
  • *
Mümkün

http://askubuntu.com/questions/117525/hide-grub2-menu-unless-you-hold-down-shift-key-how-to-make-this-happen

Gerekli düzenlemeleri yaptiginiz takdirde boot esnasinda Shift'e basili tutarak erisebilirsiniz os secim menusune.

GRUB_DEFAULT u neye göre belirliyoruz?

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
The only people who should kill are those prepared themselves to die!