Gönderen Konu: [Çözüldü] Steam Oyunları Çalışırken Mint Donuyor  (Okunma sayısı 3872 defa)

Çevrimdışı iLive

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18.1 Serena
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics
  • İşlemci: Intel Pentium
Herkese Merhabalar :) Bugün Linux Mint kullanmaya karar verdim, kurdum, lxde kurdum sorunsuz çalışıyor. Steam yükledim, sorunsuz yüklendi. Tek sorun herhangi bir steam oyununu açıp, 1 - 2 dakika oynadıktan sonra Mint donuyor, hiç bir şeye tepki vermiyor. Tek çözüm yolum zorla bilgisayarı kapatmak. Bir sürü oyun var bende, hepsinde denedim, ama yok, hepsi aynı şekil.

Yardım edebilirseniz çok sevinirim :)

Düzenleme : Bağlantı adresleri kaldırıldı.
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2017, 16:17:12 Gönderen: iLive »

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı iLive

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18.1 Serena
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics
  • İşlemci: Intel Pentium
Ynt: Steam Oyunları Çalışırken Mint Donuyor
« Yanıtla #2 : 01 Şubat 2017, 16:15:27 »
Biraz acelecilik etmişim sanıyorum  :D Mint'i ilk indirdiğimde böyle sorunlar vardı, Mint in donması sorunu.  Yukarıda verdiğim bilgilerde kernel sürümü yazıyor, ben şuan farklı bir sürüm kullanıyorum. Orijinal kernel sürümü yanılmıyorsam 4.4 gibili birşeydi ben indirdiğimde. Saat başı donuyordu, sonra en son kernel sürümüne yükselttim (4.6). Şu anda 3.16 sürümünü kullanıyorum, ve hiç bir sorun yok, tek sorun çok az fps azalması var ama problem değil. Ama hala diğer kernel sürümlerindeki sorunu anlayabilmiş değilim   >:(