Gönderen Konu: [Çözüldü] Firefox Güncellemesi ve DNS Ayarı Hakkında  (Okunma sayısı 7490 defa)

Çevrimdışı lnx

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint/ Şimdilik
Arkadaşlar merhabalar. Öncelikle daha önce denemiş olsam bile Linux Mint'de yeniyim. Bir kaç ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.

1) Kullandığım Mint'de Mozilla 24 sürümü yüklü ama ben son sürümü(29du galiba) yüklemek istiyorum. Bunu nasıl yaparım, yüklü olan sürümü silerek, yardım eder misiniz?

2) Youtube'a girmek için kwrite /etc/hosts komutunu kullanıp birkaç DNS ekledim fakat kayıt edemedim. Root olarak girmem gerekiyormuş, bunu nasıl yaparım?

Acilen yardıma ihityacım var Linuxta en düşük seviyedeki, öğrenmem gereken, komutları gösterebilir misiniz?

3) Son olarak da Mozilla, Windows'a göre daha yavaş performans sergiliyor Linux'da sizde de böyle midir?

Çok teşekkür ederim. Acilen cevaplarınızı bekliyorum. Hayırlı akşamlar.

Düzenleme : Başlık ve Çözüldü etiketi
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2014, 23:29:10 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı fmete

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LM17+Arch+Ubuntu 12.04
Ynt: Başlangıç Yardımları
« Yanıtla #1 : 16 Mayıs 2014, 22:44:12 »
1) Eğer linuxmint 16 veya 17 kurmuşsanız, sistemi güncellediğinizde en son sürüm kurulacaktır. Sağ alt köşede yer alan güncelleme yöneticisi ile güncelleyebilirsiniz.
2)
Ctrl+Alt+t kombinasyonu ile terminali açın ve aşağıdaki komutu yazın, ardından parolanızı girin.
Kod: [Seç]
sudo kwrite /etc/hosts3) Ekran kartı kurulumu yaptın mı?
Geliştirilen Uygulamacıklar: Window Buttons with Title | Color Picker | Cinnamon-Maximus

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Firefox Güncellemesi ve DNS Ayarı Hakkında
« Yanıtla #2 : 16 Mayıs 2014, 22:49:24 »
Firefox'un son sürümü Güncelleme Yönetici yardımıyla yapacağınız sistem güncellemesi ile otomatik olarak kurulacaktır. DNS ayarlarını değiştirmek için burayı inceleyiniz.

Lütfen aynı konu altında birden fazla soru sormayınız. Firefox ile ilgili performans sorunu güncelleme sonrası devam ederse farklı bir konu açınız.
« Son Düzenleme: 16 Mayıs 2014, 22:52:30 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı lnx

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 16 Mayıs 2014, 23:02:18 »
1) Eğer linuxmint 16 veya 17 kurmuşsanız, sistemi güncellediğinizde en son sürüm kurulacaktır. Sağ alt köşede yer alan güncelleme yöneticisi ile güncelleyebilirsiniz.
2)
Ctrl+Alt+t kombinasyonu ile terminali açın ve aşağıdaki komutu yazın, ardından parolanızı girin.
Kod: [Seç]
sudo kwrite /etc/hosts3) Ekran kartı kurulumu yaptın mı?

Mint-16 idi sanırsam. Ekran kartını kurmadım. Linux için driverların yüklendiği özel bir yer var mı? Bir de suda nedir? Her şeyin başında bu kelime var.

Firefox'un son sürümü Güncelleme Yönetici yardımıyla yapacağınız sistem güncellemesi ile otomatik olarak kurulacaktır. DNS ayarlarını değiştirmek için burayı inceleyiniz.

Lütfen aynı konu altında birden fazla soru sormayınız. Firefox ile ilgili performans sorunu güncelleme sonrası devam ederse farklı bir konu açınız.

Teşekkürler. Bu konudaki cevap alma hakkım bitti mi yani?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #4 : 16 Mayıs 2014, 23:08:29 »
Firefox güncellemesi ve DNS ile ilgili sorun çözüldü ise bu konu başlığını etiketleyip konuyu kilitleyelim. Aynı konuda birden fazla sorun çözümü konuyu karmaşıklaştırıyor. Forumda birbirinden bağımsız sorularınız ve sorunlarınız için farklı başlıklar açma hakkınızın daima açık olduğunu hatırlatmak isterim. Ama öncelikle forum içi arama özelliğini kullanınız.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı lnx

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 16 Mayıs 2014, 23:10:56 »
Firefox güncellemesi ve DNS ile ilgili sorun çözüldü ise bu konu başlığını etiketleyip konuyu kilitleyelim. Aynı konuda birden fazla sorun çözümü konuyu karmaşıklaştırıyor. Forumda birbirinden bağımsız sorularınız ve sorunlarınız için farklı başlıklar açma hakkınızın daima açık olduğunu hatırlatmak isterim. Ama öncelikle forum içi arama özelliğini kullanınız.

Ben yeni kaydoldum, bilmiyordum kilitleyin o zaman.

Çevrimdışı fmete

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LM17+Arch+Ubuntu 12.04
« Yanıtla #6 : 16 Mayıs 2014, 23:11:17 »
sudo, hatam yoksa açılımı, super user do, yani normal kullanıcıya root yetkileri vererek işlem yapmasını sağlıyor, basit bir ifade ile sizi bir süreliğine süper yetkili yönetici yapıyor. Çoğu dağıtımda normal kullanıcı özellikle kritik ve normal işlemler için kullanılmayan sistem dosyalarını düzenlemeye yetkili değildir. Burada amaç sistemi korumaktır. Örneğin sizin hosts dosyasını düzenlemeniz gibi.

Sistem ayarlarında, Sürücüler kısmında sizin için önerilen sahipli sürücüleri bulabilirsiniz. @Butterfly dediği, önceki sorunları halledip, o sorun için başka bir başlık açabilirsiniz.
Geliştirilen Uygulamacıklar: Window Buttons with Title | Color Picker | Cinnamon-Maximus

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #7 : 16 Mayıs 2014, 23:27:48 »
Zannederim Firefox güncellemesi ve DNS ile ilgili sorunlar çözüldü, buna istinaden konuyu kilitleyelim.

Firefox performansı ve ekran kartı sürücüsü ile ilgili ayrı bir konu açmanızı rica ediyoruz.
Bu sorunlar muhtemelen birbiriyle bağlantılı olduğu için tek konu açılabilir.

Düzenleme : Konu tekrar kilitlendi.
« Son Düzenleme: 09 Ağustos 2014, 01:57:14 Gönderen: Butterfly »