Gönderen Konu: Sürücü Güncelleme  (Okunma sayısı 6120 defa)

Çevrimdışı lnx

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint/ Şimdilik
Sürücü Güncelleme
« : 17 Mayıs 2014, 00:05:28 »
Mint 16(yanılmıyorsam) kullanıyorum,
Driverları güncellemek windows ile aynı şekilde mi acaba, bu işlem için neler yapmamız gerekiyor?
Bir de Youtube a girmek için DNS ayarlarını değiştirince 404 Not Found ekranınu alıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Düzenleme : Başlık
« Son Düzenleme: 17 Mayıs 2014, 00:24:47 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Sürücü Güncelleme
« Yanıtla #1 : 17 Mayıs 2014, 00:24:09 »
Lütfen DNS sorunu ile ilgili olarak kilidi açılan buradaki konudan devam ediniz. Aynı konu altında birbirinden bağımsız sorular sormayınız.Bu konuyu sadece sürücü ile ilgili olarak kullanınız.

Linux'da genel sürücüler (usb aygıtlar, anakart vb.) çekirdek ile birlikte gelir. Bu tip sürücüler çekirdek sürümleri ile güncellenir. Özel bir sebebi yoksa ve sorun yaşamıyorsanız çekirdek sürümünü güncellemeniz tavsiye edilebilecek bir durum değildir. Ama siz özelde ekran kartları için kapalı kaynak (örneğin Nvidia'nın Linux için hazırladığı) sürücüleri soruyorsanız, Windows'da olduğu gibi güncellenmez ve kurulmazlar. Ekran kartı ile ilgili olarak aşağıdaki komutların çıktılarını rica edelim.

CTRL+ALT+T tuşlarına birlikte basarak uçbirimi açınız (Menü => Donatılardan da uçbirime ulaşabilirsiniz).
Aşağıdaki komutları sırasıyla kopyalayıp sağ tık ile uçbirime yapıştırınız ve giriş (enter) tuşu ile komutu çalıştırınız.
Bu komutlar bazı çıktılar üretecek, bu çıktıları bizimle paylaşınız.
Lütfen ekran görüntüsü paylaşmak yerine uçbirimdeki çıktıyı kopyalayıp foruma yapıştırınız.

Kod: [Seç]
lspci | egrep '3D|Display|VGA'
glxinfo | grep render
sudo lshw -C display
inxi -F
« Son Düzenleme: 17 Mayıs 2014, 00:49:17 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı lnx

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint/ Şimdilik
« Yanıtla #2 : 17 Mayıs 2014, 00:38:32 »
Ama o konu kilitliydi cevap yazamadım, yoksa oradan devam edecektim.

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
  • Dağıtım: Qiana
« Yanıtla #3 : 17 Mayıs 2014, 20:23:43 »
Sayın Inx, sürücü sorununuzun çözülmesi için Butterfly' ın istediği çıktıları paylaşmanız gerekiyor. Uçbirimi açıp Butterfly' ın yukarıda siyah kutu içerisinde gösterdiği komutları tek tek enter diyerek çalıştırın. Her biri bir çıktı üretecek. O çıktıları burada paylaşın. Bunun için mesajı yazarken yukarıdaki seçeneklerden #' ye basın. Uçbirimden sağ tık, kopyala diyerek aldığınız çıktıları #' ye basınca çıkan işaretin arasına yazıp gönderin. Bunu her bir çıktı için ayrı ayrı yapın. Diğer konu için de ayrı başlık açıp isterseniz ilgili konu kilitli olduğu için ayrı başlık açtığınızı o başlıkta belirtebilirsiniz
« Son Düzenleme: 18 Mayıs 2014, 08:36:03 Gönderen: dlyalcin »

Çevrimdışı deniz

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18
« Yanıtla #4 : 05 Haziran 2014, 14:21:23 »
merhaba ben foruma yeni katıldım daha yeni linux mint 17 yükledim hangi sürücüleri güncellemem gerktiğini bilmiyorum  verdiğiniz kodun çıktısı bu
*-display               
       açıklama: VGA compatible controller
       ürün: Trinity [Radeon HD 7660G]
       üretici: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI]
       physical id: 1
       bus info: pci@0000:00:01.0
       sürüm: 00
       genişlik: 32 bits
       saat: 33MHz
       kapasiteler: pm pciexpress msi vga_controller bus_master cap_list rom
       yapılandırma: driver=radeon latency=0
       kaynaklar: irq:54 bellek:b0000000-bfffffff ioport:f000(boyut=256) bellek:feb00000-feb3ffff

ekran kartı sürücüsünü güncellemeli miyim güncellemem gerekiyorsa nasıl güncellerim?

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
  • Dağıtım: Qiana
« Yanıtla #5 : 05 Haziran 2014, 15:36:37 »
Problem yaşamıyorsanız güncellemeye gerek yok. Eğer problem yaşıyorsanız problemi belirtip üstâdların cevâbını bekleyelim