Gönderen Konu: [Çözüldü] Ruby on Rails (32 bit) yükleyemiyorum  (Okunma sayısı 3531 defa)

Çevrimdışı isimli

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linux mint 18 serena
  • Masaüstü Ortamı: MATE
[Çözüldü] Ruby on Rails (32 bit) yükleyemiyorum
« : 02 Şubat 2017, 15:52:54 »
Kod: [Seç]
sudo apt-get install git-core curl zlib1g-dev build-essential libssl-dev libreadline-dev libyaml-dev libsqlite3-dev sqlite3 libxml2-dev libxslt1-dev libcurl4-openssl-dev python-software-properties libffi-dev nodejs
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti     
curl zaten en yeni sürümde (7.47.0-1ubuntu2.2).
Aşağıdaki ek paketler kurulacak:
  g++ g++-5 icu-devtools libcurl3 libicu-dev libreadline6-dev libssl1.0.0 libstdc++-5-dev libtinfo-dev libuv1
Önerilen paketler:
  g++-multilib g++-5-multilib gcc-5-doc libstdc++6-5-dbg libcurl4-doc libcurl3-dbg libidn11-dev libkrb5-dev libldap2-dev librtmp-dev icu-doc
  readline-doc sqlite3-doc libstdc++-5-doc libyaml-doc
Tavsiye edilen paketler:
  libssl-doc
Aşağıdaki YENİ paketler kurulacak:
  build-essential g++ g++-5 git-core icu-devtools libcurl3 libcurl4-openssl-dev libffi-dev libicu-dev libreadline-dev libreadline6-dev
  libsqlite3-dev libssl-dev libstdc++-5-dev libtinfo-dev libuv1 libxml2-dev libxslt1-dev libyaml-dev nodejs python-software-properties
  sqlite3 zlib1g-dev
Aşağıdaki paketler yükseltilecek:
  libssl1.0.0
1 paket yükseltilecek, 23 yeni paket kurulacak, 0 paket kaldırılacak ve 105 paket yükseltilmeyecek.
62,5 kB/27,2 MB arşiv dosyası indirilecek.
Bu işlem tamamlandıktan sonra 110 MB ek disk alanı kullanılacak.
Devam etmek istiyor musunuz? [E/h] e
Hata:  1 http://ubuntu.saglayici.com/ubuntu xenial/universe i386 libuv1 i386 1.8.0-1
  403  Forbidden
E: http://ubuntu.saglayici.com/ubuntu/pool/universe/libu/libuv1/libuv1_1.8.0-1_i386.deb ağdan alınamadı. 403  Forbidden

E: Bazı arşivler alınamıyor, apt-get update'i çalıştırmayı ya da --fix-missing seçeneğini ekleyerek düzeltmeyi deneyin.

hatta biraz daha ileri gittiğimde vazgeç bile diyo utanmadan

şu fix komutunuda denedim olmuyor bir türlü yükleyemedim
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2017, 18:33:22 Gönderen: isimli »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Ruby on Rails (32 bit) yükleyemiyorum
« Yanıtla #1 : 02 Şubat 2017, 17:16:00 »
[member=4433]isimli[/member] , lütfen konuları uygun bölümlere açmaya özen gösterelim, konu "Kurulum Öncesi ve Sonrası" bölümünden "Paket Yönetimi, Güncelleme ve Depo Sorunları" bölümüne taşınmıştır.

Yazılım kaynakları aracını açıp depoları varsayılana sıfırlayınız, ardından aşağıdaki komutla paket bilgisi önbelleğini güncelleyiniz.

Kod: [Seç]
sudo apt-get update
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı isimli

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linux mint 18 serena
  • Masaüstü Ortamı: MATE
Ynt: Ruby on Rails (32 bit) yükleyemiyorum
« Yanıtla #2 : 02 Şubat 2017, 18:32:42 »
uyarınızı dikkate alırım
çözüm için tesekkurler