Gönderen Konu: Telefonda Linux  (Okunma sayısı 5585 defa)

Çevrimdışı Aggressivehutch

• Çok Yeni Penguen
  • *
Telefonda Linux
« : 04 Şubat 2017, 02:17:18 »
   Telefona Linux yüklenmeli mi ? Ben yüklemeyi düşünüyorum.

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
Ynt: Telefonda Linux
« Yanıtla #1 : 04 Şubat 2017, 03:37:57 »
O nasıl olacak,merakımdan soruyorum.

Ve ne işinize yarayacak?
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı okanakinci

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Grafik Kartı: Nvidia GT820M + Intel Haswell-ULT
  • İşlemci: Intel Core i5-4210U @ 1.70GHz x 2
« Yanıtla #2 : 04 Şubat 2017, 18:57:33 »
Eğer Android telefon kullanıyorsanız telefonunuz zaten Linux.

Çevrimdışı Aggressivehutch

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 04 Şubat 2017, 22:50:00 »
 Ubuntu touch falanı kast ediyorum.
  Ne işime yarar ben de bilmiyorum.Onu da size soruyorum.
« Son Düzenleme: 04 Şubat 2017, 23:09:51 Gönderen: Aggressivehutch »

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
« Yanıtla #4 : 04 Şubat 2017, 23:48:33 »
Ubuntu touch falanı kast ediyorum.
  Ne işime yarar ben de bilmiyorum.Onu da size soruyorum.

Hiçbir işinize yaramaz.Zira bütün mobil uygulamalar yok ve bence Canonical'in Wayland/Mir saçmalığından daha da öte bir hatadır.Zaten bütün cihazlara da uyumlu değil.

Windows Mobile gibi birşey kısaca.Akıllı telefon kullanmak isteyen Android ve Ios'tan şaşmamalı.Telefonları işimizi çabuk halletmek için kullanıyoruz,bu da uygulamalarla mümkün.

Herkesin artık kullandığı Whatsapp bile yok resmi olarak.Hesabını siz yapın.
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı okanakinci

• Penguen
« Yanıtla #5 : 05 Şubat 2017, 20:19:54 »
[member=3240]Leopard[/member] yorumunuza katılıyorum. Canonical, Ubuntu ile mükemmel işler çıkarıp masaüstü pazarında Microsoft'a darbeler vurma fırsatına sahipti. Fakat bazı gereksiz projelerle elindeki sınırlı imkanları heba ederek Ubuntu'nun gelişimini bayağı yavaşlattı. Mobil platforma giriş yapmak da bu hatalardan sadece birisidir. Neyse ki Linux Mint ve Cinnamon, KDE vb. birkaç cephede bir şeyler oluyor da masaüstü piyasasında bazı yenilikler oluyor.

Ubuntu, eskiden Linux'un ilerlemesinde itici güç iken şimdi Linux'un masaüstünde yayılmasının önünde engele dönüştü. Ubuntu'yu yanlışlarından temizleyip güzel bir hale getiren Linux Mint'tir. Ubuntu'nun mobil için yaptığı şeyler gereksiz, gelişme gösteremeyen, anlamsız şeylerdir.

Bilgisayarlar, telefonlar, tabletler işimizi kolaylaştırmak ve hayatımızı güzelleştirmek için var olmalıdır. Cep telefonuna kırk takla atarak böyle bir değişiklik yapmak, zamanı çöpe atmak ve hatta belki de cihazı çöpe atmak demektir.

Çevrimdışı eeren881

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 25 Şubat 2017, 00:50:03 »
[member=3240]Leopard[/member] yorumunuza katılıyorum. Canonical, Ubuntu ile mükemmel işler çıkarıp masaüstü pazarında Microsoft'a darbeler vurma fırsatına sahipti. Fakat bazı gereksiz projelerle elindeki sınırlı imkanları heba ederek Ubuntu'nun gelişimini bayağı yavaşlattı. Mobil platforma giriş yapmak da bu hatalardan sadece birisidir. Neyse ki Linux Mint ve Cinnamon, KDE vb. birkaç cephede bir şeyler oluyor da masaüstü piyasasında bazı yenilikler oluyor.

Ubuntu, eskiden Linux'un ilerlemesinde itici güç iken şimdi Linux'un masaüstünde yayılmasının önünde engele dönüştü. Ubuntu'yu yanlışlarından temizleyip güzel bir hale getiren Linux Mint'tir. Ubuntu'nun mobil için yaptığı şeyler gereksiz, gelişme gösteremeyen, anlamsız şeylerdir.

Bilgisayarlar, telefonlar, tabletler işimizi kolaylaştırmak ve hayatımızı güzelleştirmek için var olmalıdır. Cep telefonuna kırk takla atarak böyle bir değişiklik yapmak, zamanı çöpe atmak ve hatta belki de cihazı çöpe atmak demektir.

Dedikleriniz çok haklı açıkçası. Aynı yolu mozilla da izledi ve durumu görüyorsunuz. Mozilla şu anda tarayıcı pazarında 1. Olabilirdi diye düşünüyorum ama kaynaklarını ve zamanını iyi kullanamadı "aa hadi Firefox os hazırlayalım, hadi birde üzerine telefon çıkaralım" derken kısıtlı olan kaynaklarını da bitirdiler.
Gönüllü, yani kâr amacı gütmeyen kurumların temiz ve sade bir vizyonu olmalıdır. Neyde en iyiyse ve ne amaçla açıldıysa onlara devam etmeli riske girmemek için. Kaynağı bol ise ona birşey diyemem ama kaynağı bol olmadığı sürece tehlikeli sularda yüzmemeliler bence.

Çevrimdışı okanakinci

• Penguen
« Yanıtla #7 : 25 Şubat 2017, 12:03:25 »
[member=1522]eeren881[/member] Firefox hakkında söylediklerinize katılıyorum. Burada ben de aynısını dile getirmiştim.

Çevrimdışı eeren881

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #8 : 27 Şubat 2017, 21:10:18 »
[member=1522]eeren881[/member] Firefox hakkında söylediklerinize katılıyorum. Burada ben de aynısını dile getirmiştim.

Tamamen aynı düşüncedeyiz dostum onu da okuyunca ben mi yazdım diye düşünmeden edemedim [emoji1]