Gönderen Konu: okullarda kullanılan akıllı tahtalar  (Okunma sayısı 5878 defa)

Çevrimdışı alper

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint 18.1 Serena x64
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 3.2
  • Grafik Kartı: Nvidia GT 840m 2GB
  • İşlemci: Core i7 4510U 2.00 GHz
okullarda kullanılan akıllı tahtalar
« : 06 Mart 2017, 04:09:20 »
okulu bitireli yıllar oldu ancak liselilerin sosyal medyada paylaştığı resimlerden yola çıkarak sınıflardaki akıllı tahtalarda windows çalıştığını görünce buraya sorma gereği duydum. hepsi ücretli lisanslı mı? ortaya çıkan rakamların ülke ekonomisine etkisi için sormak istedim
Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi; bilmez ki sorsun, bilse sorardı.

Çevrimdışı canynr

• Yeni Penguen
  • *
  • Geçmişi değiştiremezsin, gelecek senin elinde...
    • cnynrr
  • Dağıtım: Linux Mint Tessa
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: okullarda kullanılan akıllı tahtalar
« Yanıtla #1 : 06 Mart 2017, 10:22:22 »
Bende stajyer öğretmenlik yapıyorum, gördüğümde dikkatimi çekti. Danışman hocama sordum emin değilim ama resmi kurumlar olduğu için lisanslı diye biliyorum dedi.

Çevrimdışı meyaz

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Çaylak Penguen
    • ...
  • Dağıtım: Linux Mint 18.1 Serena
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: NVidia
  • İşlemci: ntel(R) Core(TM) i7 CPU Q 740 @ 1.73GHz
« Yanıtla #2 : 07 Mart 2017, 17:46:08 »
Tahtalarda orijinal windows var. İlk tahtalarin üzerinde Windows + Pardus vardı. Boot ekranında işletim sistemini seciyordun, sonraki Tahtalarda ise Pardus Windows üzerinde virtual box üzerine kurulu geliyor.
Gelelim bu Windows larin lisans ücretlerine. Bildiğim kadarıyla çok düşük bir lisans ücreti var. Ha bana sorarsanız, Pardus un gelişimine devam edip tahtalarda da zorunlu Pardus olsa daha iyi olur.

Çevrimdışı dolor

• Yeni Penguen
  • *
  • mermer kafa
  • Dağıtım: linux mint
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon sarah
  • Grafik Kartı: ati radeon 4500/5100 m
  • İşlemci: intel core i3 cpu 2.53 ghz
« Yanıtla #3 : 07 Mart 2017, 20:54:59 »
öğretmen arkadaşlarım var lisans ücreti var ilk proje  sürekli etrafta nara atan pardus pardus devlet pardusa bahmiyor diyen baaskılarla verildi ancak pardus olmak yetmiyor uygulamarda özellikle okul uygulamalarında geri kaldı ki kaldı ki hocalar windowsu zor kullanıyor bilgisayar hocası hariç hepsi anca sosyal medyayı kullanmayı biliyor bu topluma linux fazla : ) Hak yani anlayacağın o yüzden meblayı düşünme öretmenler ders bitsede gitsek havasındalar Bide linuxla uğraşamazlar :D

Çevrimdışı ud2005

• Yeni Penguen
  • *
  • Heyhat Minez Zille
  • Dağıtım: Mint 18 & manjaro
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon & kde
  • Grafik Kartı: nvidia
« Yanıtla #4 : 07 Mart 2017, 22:33:26 »
windows lisans ücretleri çok ucuz sunduğu için hepsi lisanslı, pardusta sadece virtualbox üzerinden çalıştırılıyor ancak işlev ve şartlar bakımından virtualboxta sunulması bile çok gereksiz olmuş sırf koymak için koyulmuş. gelelim uygulama program driver vs desteğine

mevcut sistem içerisinde etkileşimli tahtaların windows olması en işlevsel durumdur. öğretmenlerin kullandığı e kitaplardan tutun toplumda yaygın olan uygulamalarla hazırlanan materyaller malesef linuxta çalışmıyor.

bu da benim gibi linux kullanmak isteyen kişilerin hep bir şekilde windowsa bağlı kalmasına neden alıyor.
Ehlibeytim Nuhun gemisi gibidir ona binen kurtulur. Hz. Muhammed s.a.a.v

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
« Yanıtla #5 : 07 Mart 2017, 22:43:12 »
Windows lisans ücretleri toplu alımdan dolayı bilgisayar başına ucuz görünüyor ancak okullarda,hastahanelerde,adliyelerde,askeri kurumlarda ve daha çok birçok devlet kademesinde milyonlarca cihaz var.

Bireysel olarak düşününce ucuz,toplu haline baktığımızda uçuk bir rakam.

Linux'a geçme çalışmaları tekrar başladı,bu sefer kullanılan uygulamalar(Uyap vb.) ya web tabanlı hale gelmeli yada Linux sürümleri çıkmalı.Bu zaten önünü tıkıyor geçişin.Libre Office'i kullanmak çocuk oyuncağı zaten,bunu kullanamayanın eline bilgisayar vermemek lazım.
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #6 : 08 Mart 2017, 20:05:14 »
mevcut sistem içerisinde etkileşimli tahtaların windows olması en işlevsel durumdur. öğretmenlerin kullandığı e kitaplardan tutun toplumda yaygın olan uygulamalarla hazırlanan materyaller malesef linuxta çalışmıyor.

bu da benim gibi linux kullanmak isteyen kişilerin hep bir şekilde windowsa bağlı kalmasına neden alıyor.
Aslında z-kitapların GNU/Linux yerine Windows için üretilmesinin nedeni de akıllı tahtalarda Windows kullanılması. Bu tip içerikler son yıllarda yaygınlaştı. Yaygınlaştığı sıralarda tahtalarda yalnızca Pardus olsaydı durum tam tersi olurdu.

Çevrimdışı yusufgogus50

• Yeni Penguen
  • *
    • Kapadokya Sözlük
  • Dağıtım: Farketmez
  • Masaüstü Ortamı: Zi..ir et
« Yanıtla #7 : 17 Mayıs 2017, 08:15:23 »
Akıllı Tahtaların Çoğunluğunda Windows Yüklü Benim Bildiğime Göre Pardus Yükleyeceklerine Windows Kurmuşlar LibreOffice Falan Yüklemişler Anlaşılmasın Diye Bazı Kişiler Hala Akıllı Tahtada Pardus Var Zannediyor.

Çevrimdışı ud2005

• Yeni Penguen
  • *
  • Heyhat Minez Zille
« Yanıtla #8 : 17 Mayıs 2017, 22:23:17 »
Akıllı Tahtaların Çoğunluğunda Windows Yüklü Benim Bildiğime Göre Pardus Yükleyeceklerine Windows Kurmuşlar LibreOffice Falan Yüklemişler Anlaşılmasın Diye Bazı Kişiler Hala Akıllı Tahtada Pardus Var Zannediyor.
faz 1 leri bilmiyorum ama faz 2 lerde pardus var ben kullandım...

Çevrimdışı yusufgogus50

• Yeni Penguen
  • *
    • Kapadokya Sözlük
  • Dağıtım: Farketmez
  • Masaüstü Ortamı: Zi..ir et
« Yanıtla #9 : 18 Mayıs 2017, 19:32:02 »
faz 1 leri bilmiyorum ama faz 2 lerde pardus var ben kullandım...
Var Fakat Az Hatta Okuldaki Bilgisayar Odasındaki Bilgisayarlarda Windows XP var Okulların Çoğunluğu Veya Sınıfların Çoğunluğunda Yok.Yani Okullarda Az.Not:6. Sınıfa Gidiyorum Ve 12-13 Yaşlarındayım.
« Son Düzenleme: 18 Mayıs 2017, 19:34:20 Gönderen: yusufgogus50 »

Çevrimdışı ud2005

• Yeni Penguen
  • *
  • Heyhat Minez Zille
« Yanıtla #10 : 20 Mayıs 2017, 19:56:48 »
z kitaplar linuxta çalışsa hayatımdan tamamen windowsu çıkaracağım ama z kitaplar çalışmıyor malesef.

dolayısıyla tahtada z kitap kullanmak çok büyük kolaylık ve zaman kazancı olduğu sürece okullardaki tahtada linux kullanılmaz.