Gönderen Konu: [Çözüldü] Yazılım kurarken karşılaştığım hata  (Okunma sayısı 4825 defa)

Çevrimdışı PallasX

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint-Cinnemon
Bu hatanın sebebi nedir yardımcı olabilecek bir arkadaş varmı ?

Kod: [Seç]
Another application is using APT: synaptic

Düzenleme : Çözüldü etiketi eklendi.
« Son Düzenleme: 19 Mayıs 2014, 12:22:49 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
  • Dağıtım: Linux Mint
Ynt: Yazılım kurarken karşılaştığım hata
« Yanıtla #1 : 19 Mayıs 2014, 11:46:22 »
Siz yazılım yöneticisinden bu yazılımı kurmaya çalışırken, aynı zamanda Synaptic Paket yöneticisi mi açık? İşte o olmaz. Birini kapatmanız lazım. Synaptici kapatın.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #2 : 19 Mayıs 2014, 11:52:54 »
Aslında paylaştığınız ekran görüntüsünde hatanın sebebi de yazılmış. Synaptic Paket Yöneticisi, Yazılım Yöneticisi, Güncelleme Yöneticisi veya uçbirimde apt ile yaptığınız kurulumlar hep dpkg paket yöneticisini dolayısıyla apt uygulamasını kullanırlar. Paket yönetim sistemi bu araçlardan aynı anda sadece bir tanesinin kullanımına izin vermektedir. Örneğin, Yazılım Yöneticisi ile bir uygulama kurarken Güncelleme Yöneticisi ile sisteminizi güncelleyemezsiniz. Bunun için paket yönetimini kullanan diğer uygulamanın işlemini bitirmesini beklemelisiniz. Sizin yaşadığınız sıkıntı ise Yazılım Yöneticisini kullanmak istediğiniz sırada Synaptic Paket Yöneticisinin açık olmasıdır. Synaptic Paket Yöneticisini kapatırsanız sorununuz çözülecektir.

(Not: Cevap yazarken @Fortran benden önce davranmış, bu mesaj yazdıklarım boşa gitmesin kabilinden gönderilmiştir.   :) )
« Son Düzenleme: 19 Mayıs 2014, 12:25:00 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı PallasX

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint-Cinnemon
« Yanıtla #3 : 19 Mayıs 2014, 11:59:07 »
Teşekkürler hocam kapatınca sorun ortadan kalktı :)