Gönderen Konu: Boot - efi - boot partation ile ilgili birşeyi bozdum :D  (Okunma sayısı 2752 defa)

Çevrimdışı guardiny

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint KULLANAMIYORUM
  • Grafik Kartı: APU A8
  • İşlemci: APU A8
Linuxu kuramadıktan sonra böldüğü diski windows 10 dan sil+genişlet yaptım.Linuxu kurmaya çalışınca işletim sistemi görmedi ( windowsun yanına kur çıkmadı ) neyse dedim diski windowstan 100 gb olarak böldüm ve tekrar linuxe geçtim , yine aynı şeyi diyince en alttaki seçeneğe tıkladım ve böldüğüm yeri ext4 olarak biçimlendirdim ve ileri dedin.Bana ingilizce olarak boot bölümü yok gibi birşey dedi tamam dedim geçtim.Kurulum tamamlandı, kapatmadan boot repairi elle yapayım diyince grub-install.real: warning: this GPT partition label contains no BIOS Boot Partition; embedding won't be possible.
dedi.Bilmeyen biri olarak anladığım şu : Kurcalarken boot yada efi dosyasına zarar verdim ve linuxte okumadı ve boot-efi yok gibi bir hata verdi... Çözümü nedir ?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Boot - efi - boot partation ile ilgili birşeyi bozdum :D
« Yanıtla #1 : 22 Mart 2017, 12:03:43 »
Diskin ilk bölümüne 300 MB. civarı Fat32 dosya sistemli bir bölüm oluşturup, Gparted yardımıtla açılış bayrağı (boot flag) eklemeyi deneyebilirsiniz. Bu bölüm EFI açılış bölümü olacak.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı guardiny

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint KULLANAMIYORUM
  • Grafik Kartı: APU A8
  • İşlemci: APU A8
« Yanıtla #2 : 22 Mart 2017, 22:46:43 »
Hocam diskin ilk bölümü derken ne oluyor ? Şuan windowsta 3 tane yer var , linuxun ayırdığı bölümleri sil + genişlet yaptım , 3 bölüm: 450 mb kurtarma , 100 mb efi , 450 gb windows ntfs. 450 gbden windowsta 300 mb ayırıp sonra gparted ile boot flag falan mı eklemeye çalışayım ? Birde benim pcde f9 ile boot ekranına geldiğimde 2 kısım var ," linux flashdisk ( uefi )" , birde sadece "linux flashdisk"olarak.Uefiyi seçeceğim değil mi ?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 23 Mart 2017, 16:48:54 »
Sistemi çalışan DVD/USB ile açıp, aşağıdaki komutların çıktılarını paylaşırsanız inceleyelim.

Kod: [Seç]
sudo parted -l
sudo lsblk
[ -d /sys/firmware/efi ] && echo "EFI" || echo "Klasik"
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]