Gönderen Konu: Android akıllı telefonu laptop'a bağlama sorunu.  (Okunma sayısı 3055 defa)

Çevrimdışı Ayben

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint 20 Ulyana 64 Bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6
  • Grafik Kartı: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Fa
  • İşlemci: İntel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz x 2
Önce sistem bilgisini şöyle paylaşayım:

Bluetooth'u açtım. Aktif hale getirdim. Aynı şekilde telefondaki (Note 5 Android 7.0) bluetooth'u da açtım ve aktif hale getirdim. Karşılıklı olarak iki cihaz birbirini gördü ve tanıdı. Laptop'dan telefona hem foto hem de dosya aktarımı yaptım. Ve tersini de yapmak istedim. Aynı şekilde telefondan laptopa foto ve dosya göndermek istedim. Ama telefonun ekranında gönderim başarısız yazdı. Laptoptan telefona geliyor ama telefondan laptopa gitmiyor. Telefon ile laptopu birbirine kablo ile bağladım. Bu iş için telefonun kablosu var. Laptopa bağlanabilmesi için. Telefon kablo ile laptopa bağlıyken nasıl dosya ya da foto gönderilecek çözemedim. Seçenekler arasında cihaza aktar seçeneği var. Ama aynı şekilde gönderim başarısız yazıyor. Kablo ile de gönderilemiyor. Laptop ile telefon arasında wi-fi bağlantısı kurmaya çalıştım. Wi-fi bağlantısı bir türlü kuramadım. Bu iş nasıl oluyor onu da çözemedim. Yani iki cihaz arasında wi-fi bağlantısı nasıl olur. Ancak şu şekilde oldu. Telefonu laptopa kablo ile bağladığımda laptop telefonu harici disk gibi gördü ve telefonun içine harici disk içine girer gibi girebildim. Böylelikle telefonun hafızasına da girmiş oldum. Dosyaları ya da fotoları bu şekilde aktardım ama bu ancak kablo ile gerçekleşen bir çözüm oldu. telefondan laptopa bluetooth ile kablo ile ve wi-fi ile dosya aktarımı neden yapılamadı bunu çözemedim. Laptoptan telefona yapılıyor. Her iki cihazdan üçer defa cihazları kaldırıp yeniden kurdum. Sonuç değişmedi. Her iki cihaz da birbirini görüyor ve tanıyor. Karşılıklı olarak bluetooth onaylaması yapıldı.

« Son Düzenleme: 29 Mart 2017, 05:16:55 Gönderen: Ayben »