Sizin ne istediğinizi sanırım anlıyorum. Elemantary OS'a bir bakın derdim. Gnome'da yanmalı dönmeli epey şey var, Elemantary ekibi de görselliği ön plana tutuyor. Bunun dışında Cinnamon'u kullanmayalı epey oldu ama görsellik bakımından KDE'den daha iyi olduğunu zannetmiyorum. Ayrıca yeni sistem kurmak yerine şu komutla masaüstü ortamını sisteminize kurabilirsiniz.
sudo apt-get install (kurmak istediğiniz masaüstü)
[member=106]Eludecraft[/member] Elemantary OS sitesinden gördüğüm kadarıyla paralı. Ancak dış kaynaklardan ISO dosyasını indirip kurup son güncellemeleri alabilirsem Elemantary OS ve Mint'i ayrı ayrı kullanırım. Oyunları daha kolay kurabilmek için Windows'u da yanına kurarım büyük ihtimalle. 3 ayrı işletim sistemi ile hem görsellik hem işlevsellik hemde oyunlara ulaşabilirim.
Tek bir işletim sistemi hem işlevli hem görsel açıdan hemde oyunlar açısından uyumlu bir işletim sistem olsa çok rahat olur benim için. Ancak hiç bir Linux dağıtımı bu oyunlar açısından Windows gibi değil. Eğer çıkacak olursa ne mutlu bize

diğer bütün dağıtımlar iflas etmemek için .exe uyumlu olurdu

Eludecraft bu arada tavsiyen için teşekkürler!
Edit: Elemantary OS bedava indirmek için "Özelleştirilmiş" kısmına "0" yazarsak bedavaya indirebiliyormuşuz

Masaüstü ortamı değiştirmicem Elemantary OS + Linux Mint kullanmaya başlıyorum. Bir yandanda Windows kurucam.
Üsttekileri yazıp gönderdikten sonra keşfettim. Bunu sonradan ekledim.