Gönderen Konu: EN SORUNLU LİNUX DAĞITIMI HANGİSİ ?  (Okunma sayısı 7865 defa)

Çevrimdışı kuzgun_

• Çaylak Penguen
  • **
  • oldu da "yok" mu dedik.
  • Dağıtım: Linux Mint 17
EN SORUNLU LİNUX DAĞITIMI HANGİSİ ?
« : 24 Mayıs 2014, 11:32:09 »
biraz alışmışın dışında bir soru olacak ama en sorunlu linux dağıtımı hangisi acaba eski yeni fark etmez.
sormamın sebebi ise ben bilgisayarım olmadan windowsu 7 yıl kullandım ve orta seviyede bilg. tecrübesi edindim (cevreme bakınca üst düzey :) ). ama linux kabul edersiniz ki farklı kodlamalar komutlar sorunlar vs. windowsu öğrenirken hep sorunlar çıkartıp çözdüm..
linux'ü de temel kullanıcıdan ziyade bir çok arkadaşımızın istediği gibi orta düzey veya üst düzey kullanmak istiyorum.. bunun için ise kurcalamak sorun tespit etmek ve bunları araştırıp çözmek istiyorum..
sizce en sorunlu dağıtım hangisi :)

Çevrimdışı kental

• Çaylak Penguen
  • **
  • Can sıkıntısı işte. Bir dala tutunamadık.
    • Kişisel Blog
  • Dağıtım: Linux Mint Cinnamon 18.1 64 Bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: ATI HD4850
  • İşlemci: Core 2 Quad
Ynt: EN SORUNLU LİNUX DAĞITIMI HANGİSİ ?
« Yanıtla #1 : 24 Mayıs 2014, 12:58:14 »
Sorunlu konusunda birşey diyemem ama Arch Linux kurabilirsin. Temel bileşenleri dışında geri kalan herşeyini tek tek yüklüyorsun. Yüklemede bile ince ayarlar gerektiriyor. Bu da insanı ister istemez bilgi sahibi yapıyor.

Kaldı ki çok istememe rağmen ben bile yükleyemedim :D . Hevesim kaçtı şimdilik.

Saygılar.

Çevrimdışı sakata gintoki

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #2 : 24 Mayıs 2014, 21:01:22 »
Her dağıtımda çeşitli sorunlar var malesef çekinmeden herhangi birini kurabilirsin. Yok saç baş yolmak istiyorum diyorsan dağıtımların alfa sürümlerini kur . Sıkıntı garanti ...

Çevrimdışı fmete

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LM17+Arch+Ubuntu 12.04
« Yanıtla #3 : 24 Mayıs 2014, 21:46:52 »
Eğer iddialı isen, bence Arch Linux ile başla, ondan sonra eğer tatmin etmezse, gentoo kur. Bende gentoo denemedim henüz ama anladığım kadarıyla kurmak bile baya sıkıntıymış.
Geliştirilen Uygulamacıklar: Window Buttons with Title | Color Picker | Cinnamon-Maximus

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: OpenSuSE/Chakra
  • Masaüstü Ortamı: KDE
« Yanıtla #4 : 24 Mayıs 2014, 22:02:42 »
Kesinlikle OpenSuSE en sorunlu dağıtım. Gereksiz sorun yaratmada üstüne yok. Kurulum ekranında "Al sil Linux'u, Windows'u 1TB'ı kafana göre bölümlendir" dedim, yeterli alan yok hatası verdi. 1TB neyine yetmiyor? Bir şekilde kurduktan sonra 5. günden itibaren görüyorsun ki sisteme neye tıklasan ayrı bir hata mesajı geliyor önüne. Halbuki OpenSuSE'nin başında Microsoft ve Novell gibi adı çok duyulmuş firmalar var. İlginç.

Bununla beraber zamanın bolsa ve Linux'un yapısını öğrenmek istiyorsanız LFS, sabah akşam karanlık bir evde üç gün boyunca bir dağıtım nasıl kurulur adam edilir uğraşmak istemiyorsanız ama ki herşeyin Ubuntu gibi önünüze sürülmesini de istemiyorsanız Slackware önerebilirim.
« Son Düzenleme: 24 Mayıs 2014, 22:05:41 Gönderen: Eludecraft »
Çalışan sistemi bozmayacaksın ağa

Çevrimdışı Phil Cassidy

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 24 Mayıs 2014, 22:21:03 »
biraz alışmışın dışında bir soru olacak ama en sorunlu linux dağıtımı hangisi acaba eski yeni fark etmez.
sormamın sebebi ise ben bilgisayarım olmadan windowsu 7 yıl kullandım ve orta seviyede bilg. tecrübesi edindim (cevreme bakınca üst düzey :) ). ama linux kabul edersiniz ki farklı kodlamalar komutlar sorunlar vs. windowsu öğrenirken hep sorunlar çıkartıp çözdüm..
linux'ü de temel kullanıcıdan ziyade bir çok arkadaşımızın istediği gibi orta düzey veya üst düzey kullanmak istiyorum.. bunun için ise kurcalamak sorun tespit etmek ve bunları araştırıp çözmek istiyorum..
sizce en sorunlu dağıtım hangisi :)

Sorunlu yerine meşakkatli desek daha net ifade etmiş oluruz sanırım.

Çünkü dağıtımların her birinin kullanım amacı ve hedeflediği kullanıcı kitlesi farklıdır.

LFS (Linux from stratch), Gentoo, Slackware, Arch Linux, Tiny Core Linux gibi dağıtımları deneyebilirsiniz.

Çevrimdışı kental

• Çaylak Penguen
  • **
  • Can sıkıntısı işte. Bir dala tutunamadık.
    • Kişisel Blog
  • Dağıtım: Linux Mint Cinnamon 18.1 64 Bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: ATI HD4850
  • İşlemci: Core 2 Quad
« Yanıtla #6 : 24 Mayıs 2014, 22:25:21 »
Halbuki OpenSuSE'nin başında Microsoft ve Novell gibi adı çok duyulmuş firmalar var. İlginç.

Şu cümleyi gördüm ya :D . Bundan daha sorunlusu yoktur herhalde :D

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #7 : 24 Mayıs 2014, 22:27:41 »
Kesinlikle OpenSuSE en sorunlu dağıtım. Gereksiz sorun yaratmada üstüne yok. Kurulum ekranında "Al sil Linux'u, Windows'u 1TB'ı kafana göre bölümlendir" dedim, yeterli alan yok hatası verdi. 1TB neyine yetmiyor? Bir şekilde kurduktan sonra 5. günden itibaren görüyorsun ki sisteme neye tıklasan ayrı bir hata mesajı geliyor önüne. Halbuki OpenSuSE'nin başında Microsoft ve Novell gibi adı çok duyulmuş firmalar var. İlginç.

Bununla beraber zamanın bolsa ve Linux'un yapısını öğrenmek istiyorsanız LFS, sabah akşam karanlık bir evde üç gün boyunca bir dağıtım nasıl kurulur adam edilir uğraşmak istemiyorsanız ama ki herşeyin Ubuntu gibi önünüze sürülmesini de istemiyorsanız Slackware önerebilirim.

Uzun süre Opensuse kullanan biri olarak görüşünüze katılmıyorum, Open suse kararlı ve sağlam bir değıtımdır. Son kullanıcılar için uygundur. Novell araba yapsa gider alırım o derece güvenirim kendisine :) Özelikle kde kullanıcaksanız OpenSuse tavsiyemdir.

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #8 : 24 Mayıs 2014, 22:53:04 »
Uzun süre Opensuse kullanan biri olarak görüşünüze katılmıyorum, Open suse kararlı ve sağlam bir değıtımdır. Son kullanıcılar için uygundur. Novell araba yapsa gider alırım o derece güvenirim kendisine :) Özelikle kde kullanıcaksanız OpenSuse tavsiyemdir.
Bilmiyorum, en son kullandığımda dünya kadar sorun çıkarmıştı. Daha sonra kurmaya çalıştığım da ise kurulumda saçma sapan hatalar verip dört saatimi kurulumla yemişti ve en sonunda başarısız olmuştum. Sanırım donanımdan donanıma fark oluyor.

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #9 : 25 Mayıs 2014, 00:50:03 »
Bilmiyorum, en son kullandığımda dünya kadar sorun çıkarmıştı. Daha sonra kurmaya çalıştığım da ise kurulumda saçma sapan hatalar verip dört saatimi kurulumla yemişti ve en sonunda başarısız olmuştum. Sanırım donanımdan donanıma fark oluyor.

O konuda haklısınız zaten Linux dağıtımlarının en büyük sıkıntısı donanım daha doğrusu sürücü sıkıntıları. Ben yeni pc topladım ve 64 bit dağıtımlarda bir tek Mint sorunsuz çalıştı (ubuntuyu denemedim). Linux kullanıcıları donanım almadan önce uyumluluğu iyice araştırmalı yoksa çok baş ağrıtıcı sorunlar olabiliyor.

Çevrimdışı kuzgun_

• Çaylak Penguen
  • **
  • oldu da "yok" mu dedik.
  • Dağıtım: Linux Mint 17
« Yanıtla #10 : 26 Mayıs 2014, 17:53:09 »
ilginiz için herkese teşekkürlerimi sunarım.. hafta sonu arch linux indirdim ama kurmaya fırsatım olmadı.. biraz kurcalıcam.. malum mint ubuntunun elden geçmiş bazı eklemeler yapılmış hali vs. pek hata sıkıntısı olmuyor :)
iyi günler.

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #11 : 26 Mayıs 2014, 18:23:43 »

O konuda haklısınız zaten Linux dağıtımlarının en büyük sıkıntısı donanım daha doğrusu sürücü sıkıntıları. Ben yeni pc topladım ve 64 bit dağıtımlarda bir tek Mint sorunsuz çalıştı (ubuntuyu denemedim). Linux kullanıcıları donanım almadan önce uyumluluğu iyice araştırmalı yoksa çok baş ağrıtıcı sorunlar olabiliyor.
İşin ilginci, ben hiç OpenSuse'yi (Umarım düşündüğüm gibi okunuyordur.) 32 bitte denemedim.

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
  • Dağıtım: Qiana
« Yanıtla #12 : 27 Mayıs 2014, 18:59:41 »
Linux öğrenmeye Slackware uygun diyorlar. Program kurmayı, derlemeyi kullanıcı kendisi yapıyormuş. '' Redhad kullanan Redhad' i, Slackware kullanan Linux' u öğrenir. '' diyorlar. BSD dağıtımları uğraşmaya birebir; Free BSD, Open BSD. Son kullanıcı odaklı problemsiz dağıtım PC BSD

Çevrimdışı Phil Cassidy

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #13 : 27 Mayıs 2014, 19:25:53 »
Alıntı
İşin ilginci, ben hiç OpenSuse'yi (Umarım düşündüğüm gibi okunuyordur.) 32 bitte denemedim.

''Opınsus'' şeklinde okunuyor diye hatırlıyorum. :)

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #14 : 27 Mayıs 2014, 19:37:53 »
Arch'ın zor olduğunun yazılıp çizilidiğini görünce;1 hafta önce Arch-Gnome kurdum.Sürücüler,Masaüstü falan derken 20 dakikada masaüstüne düşüyorum.Ubuntu ile 13 dakika falan 7 dakika için laf yapılmaz heralde Ubuntu için sürücü falan yüklemeyi hesaba katarsak aşağı yukarı denk gelir.

Bence Slackware ile arkadaş olmaya bakın saf Linux diye namı var.
« Son Düzenleme: 28 Mayıs 2014, 13:14:58 Gönderen: shadow. »
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"