Gönderen Konu: Gelişme adına özden kopmak  (Okunma sayısı 3811 defa)

Çevrimdışı illedelinux

• Yeni Penguen
  • *
    • GnuLinuxFree
  • Dağıtım: Archman, Debian JWM
  • Masaüstü Ortamı: JWM
  • Grafik Kartı: Intel 82Q963/Q965
  • İşlemci: Intel Core2 6300, 1596 MHz
Gelişme adına özden kopmak
« : 30 Temmuz 2017, 17:32:28 »
Merhaba arkadaşlar, merak ettiğim farklı bir konuda sizlerin görüşünü almak istedim...
Konumuz Linux Lite dağıtımının politikası.
Bu dağıtımı ilk sürümü olan 2.0'dan 2.8 sürümüne kadar ara ara kullandım.
Henüz yeni geliştiği için ve adına layık şekilde gerçekten Lite yani hafif bir Xfce olduğu için yüzde otuzluk Türkçesine razı olmuş ve takdir etmiştim.
Sistem kaynağını az kullanması ve hızlı yapısıyla beğenimi kazanmıştı, hatta moral vermek amacıyla da geliştiriciye teşekkür mesajı göndermiş ve geri dönüşte bulundukları için de memnun olmuştum.
Bu dağıtımdan adına sadık kalarak gelişmesini umuyor ve bekliyordum.
Ancak beklentimin bir yanlış bir doğruyla gerçekleştiğini gördüm.
Hakikaten aynı Linuxmint gibi dağıtımın üzerine düşüyorlar, son kullanıcıya gerekli bütün kolaylıkları sağlıyorlar, kendi depoları da var, son sürümde (beta 3.6) kendi geliştirdikleri bir kaç yazılım ile işleri daha da kolaylaştırmışlar.
Burası işin doğru tarafı, yanlış bulduğum tarafı ise gelişme adına kendi özünü taşıyan Lite yapısından koparak sistem kaynağını daha çok kullanmasıdır.
Yani artık kendi özelliği olan hafif olma yapısından kopacaksa çok da bir anlamı kalmadığı düşüncesindeyim.
Bu konuda sizlerin görüşü, ne kadar yanlış ne kadar doğru noktasında umarım belirleyici olacaktır...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Gelişme adına özden kopmak
« Yanıtla #1 : 30 Temmuz 2017, 18:44:54 »
Bu dağıtımın tabanı ve daha sonradan eklenen yazılımların amaçları nedir? Eskiden kullandığı istem kaynağı ve son durumdaki sistem kaynağı kullanımı nedir? Arkaplanda hazır olarak çalışan uygulamalar (daemon) sistem kaynaklarını daha fazla kullanmaya sebep olabilir. Arada fark az ise bu durum makul görülebilir.

Bir de son olarak beta sürüm yayınlanmış, değerlendirme için beta sürüm baz alındıysa kararlı sürümü beklemek daha uygun olabilir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı illedelinux

• Yeni Penguen
  • *
    • GnuLinuxFree
  • Dağıtım: Archman, Debian JWM
  • Masaüstü Ortamı: JWM
  • Grafik Kartı: Intel 82Q963/Q965
  • İşlemci: Intel Core2 6300, 1596 MHz
« Yanıtla #2 : 30 Temmuz 2017, 20:10:37 »
Bu dağıtımın tabanı ve daha sonradan eklenen yazılımların amaçları nedir? Eskiden kullandığı istem kaynağı ve son durumdaki sistem kaynağı kullanımı nedir? Arkaplanda hazır olarak çalışan uygulamalar (daemon) sistem kaynaklarını daha fazla kullanmaya sebep olabilir. Arada fark az ise bu durum makul görülebilir.

Bir de son olarak beta sürüm yayınlanmış, değerlendirme için beta sürüm baz alındıysa kararlı sürümü beklemek daha uygun olabilir.

Merhaba Butterfly.
Aslında daha önce yazmam gerekeni hatırlatmış oldun teşekkürler  :)
Değerlendirmem 2.8 sonraki bütün sürümler için.
Şimdiki sistem kaynağı kullanımı Linuxmint ile aynı herhangi bir fark yok.
Ancak eski sürümlere ve Linuxmint'e göre biraz daha hafif olması adına daha çok yakışır diye düşünmüştüm.
Demek ki, bir masaüstü ne ise onu daha hafif yapmak ancak paketlerden fire vermekle mümkün görünüyor, tabi bu da Linux'un gelişme politikasına pek uymadığından dediğin gibi en iyisi bu durumu normal karşılamak...

Sevgili Butterfly, başlık dışı olacak ama bir başka başlık açmayım bir küçük konu, aslında güzel görünüyor ama forumun arka planı koyu olduğu için yazıları seçmekte bir hayli zorlanıyorum, bir müddet  sonra da tamamen bulanıklaşıyor, önceki arayüzünde böyle bir sorun olmuyordu...
Saygılar ve başarılar...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #3 : 02 Ağustos 2017, 12:13:31 »
Sevgili Butterfly, başlık dışı olacak ama bir başka başlık açmayım bir küçük konu, aslında güzel görünüyor ama forumun arka planı koyu olduğu için yazıları seçmekte bir hayli zorlanıyorum, bir müddet  sonra da tamamen bulanıklaşıyor, önceki arayüzünde böyle bir sorun olmuyordu...
Saygılar ve başarılar...
Küçük de olsa ayrı bir konu açılmasının daha iyi olacağını düşünüyorum. Forumda başka temalar mevcut. Profil > Görünüm ve Tasarım > Kullanılan Tema kısmından temayı değiştirebilirsiniz. (Sunline veya Mint teması sizin için uygun olabilir.)