Gönderen Konu: Harici Belleklere Dosya Atamıyorum  (Okunma sayısı 3930 defa)

Çevrimdışı maxim

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: MATE
  • Grafik Kartı: Intel & Nvidia GeForce GTX 1060
  • İşlemci: Intel i7
Harici Belleklere Dosya Atamıyorum
« : 02 Ağustos 2017, 23:16:59 »
Merhaba, linux üzerinde ne zaman usbye bir dosya atmaya kalksam sorun oldu ya dosya atılamadı ya usb sadece okunabilir oldu. Şu an ise harici harddisk takıyor içine dosya kopyalamaya çalışıyorum olmuyor ya kopyala yapıştır çalışmıyor ya dosya 3Gb iken 800 Mb olarak atılmış oluyor ya da harddiski çıkarıp yeniden taktığımda dosya sanki hiç atılmamış gibi görünüyor. Usb belleklerde de aynısı oluyor. Linux kurduktan sonra usb vs için ayrıca ayar mı yapmak lazım ayarı falan mı var bunun çünkü tüm dağıtımlarda ve en az 3 bilgisayarda aynı sorun oluyor. Usb takıp içine bilgisayardan dosya dizin atamıyorum resmen zulüm oluyor uğraş uğraş dur. Aydınlatana şimdiden teşekkürler.
I. Turgenyev

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Harici Belleklere Dosya Atamıyorum
« Yanıtla #1 : 03 Ağustos 2017, 13:52:21 »
Harici disk ya da belleklerin dosya sistemi nedir? Harici disk ya da bellekler için ek bir ayar yapmak gerekmiyor.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı maxim

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: MATE
  • Grafik Kartı: Intel & Nvidia GeForce GTX 1060
  • İşlemci: Intel i7
« Yanıtla #2 : 05 Ağustos 2017, 04:50:07 »
Harici disk ya da belleklerin dosya sistemi nedir? Harici disk ya da bellekler için ek bir ayar yapmak gerekmiyor.
Genelde NTFS ama bazen fat32 de olabiliyor.
I. Turgenyev

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 05 Ağustos 2017, 11:04:23 »
[member=4897]maxim[/member] , sisteminiz güncel mi? 4. seviye güncellemeleri ve çekirdek güncellemesi yatınız mı? Yapmadıysanız öncelikle bu güncellemeleri yapınız ve sisteminizi yeniden başlatınız.

Birbirinden farklı aygıtlar için farklı sorunlar yaşamanız, her aygıt için ayrıntılı bilgi aktarımı yapmanızı gerektirir. Örneğin sal okunur olan aygıtta daha önce ne yaptınız?
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]