Gönderen Konu: Linux Mint vs Ubuntu  (Okunma sayısı 4006 defa)

Çevrimdışı FurkanYC

• Yeni Penguen
  • *
Linux Mint vs Ubuntu
« : 20 Şubat 2014, 16:34:31 »
Herkese merhaba :) Bilindiği gibi Distrowatch'da uzun bir süredir Linux Mint liderliğini korumakta. Ubuntu ilk beşte, hatta 2012 yılında Mageia'nın altında kalmış. Distrowatch'un, dağıtımların ne kadar kullanıcı tarafından kullanıldığı konusunda kesin bilgilendirme yapmadığını biliyoruz fakat büyük oranda ipucu veriyor. Ayrıca Ubuntu'lu bilgisayarlar da peynir ekmek gibi satılmıyor. Buna göre Ubuntu'nun "The world's most popular free OS" sloganını artık değiştirmesi gerekmez mi? Ubuntu forumunda bu konuyu dillendirsem, muhtemelen herkesin Linux Mint'in Ubuntu'nun daha geliştirilmiş üst modeli olduğunu bilmesine rağmen çokça muhalif çıkacaktır karşıma ::) Yine de Ubuntu 14.04'ü merakla bekliyorum, fazlaca farklı olacağı bilgisini edindim, yeni görünüm de daha çekici; hantal Unity'e katlanmayı sağlayabilir. Sizin düşünceleriniz neler?

Çevrimdışı ibrahimt

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LM 17.3 Rosa
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon x64
  • Grafik Kartı: intel Hd Graphic
  • İşlemci: İntel G2020
Ynt: Linux Mint vs Ubuntu
« Yanıtla #1 : 20 Şubat 2014, 17:20:45 »
Linux mint cinnamon kullanıyorum. Uzun süreler w7, w8 kullandım, bir kaç kez de Ubuntu kurdum. Alışkanlıktan olsa gerek başlat menüsünün sol alt, saat, bildirim, ses, ağ gibi simgelerin de sağ alt köşede bulunması, pencere düğmelerinin gene pencerenin sağ köşesinde bulunmasından dolayı Linux Mint'e geçiş yaptım. Temalar yükledim metacity ve cinnamon dosyaları üzerinde değişiklikler yaptım görsellik olarak w8 ile arasında az fark kaldı. Görsellikten yana sorunum yokta İDM tarzı bir programın eksikliğni hissediyorum. 

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #2 : 20 Şubat 2014, 17:23:25 »
IDM'den kastınız nedir ?
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı ibrahimt

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 20 Şubat 2014, 19:50:46 »
İnternet Download Manager. İndirme yöneticisi. İnternet tarayıcısı olarak Google Chrome kullanıyorum da İDM tarzı youtube deki videoları indiren bir program arıyorum. İndirme programı olarak xdman ve uget kurmuştum ama tam anlamıyla işimi görmediler.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #4 : 20 Şubat 2014, 22:02:41 »
sorun youtube videolarını indirmekse eğer, bu işi gören bir çok uygulama mevcut. IDM'nin download hızını bilmem kaç kat hızlandırdığı gibi hurafeler internette cirit atmaktadır lakin, IDM' de bildiğimiz sıradan bir Download Manager'dir hiç bir Download Manager mevcut internet hızını hızlandıramaz. Bu tamamen kişinin internet bağlantı hızı ve download ettiği sunucunun hızı ile orantılıdır. İzlediğiniz videoları indirmenizi sağlayan Firefox eklentileri bile mevcut, bunlarla bile rahatlıkya işinizi görebilirsiniz. En basitinden ; https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/video-downloadhelper/?src=cb-dl-mostpopular veya alternatif Jdownloader , FatRat, KGet, UGet, axel uygulamalar.

Ama velakin illede IDM diyorsanız, PlayOnLinux üzerinden IDMan olarak aratarak bulabilir ve kurabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 20 Şubat 2014, 22:04:26 Gönderen: Ocean »
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı ibrahimt

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 20 Şubat 2014, 23:52:37 »
firefox a downloadhelper eklentisi kurdum youtube den deneme amaçlı video açtım linki yakaladı ve indirdi. tavsiyen için teşekkür ederim. 

Çevrimdışı FurkanYC

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 21 Şubat 2014, 14:24:02 »
Konu güzel dağılmış :D