Merhaba,
Masaüstü bilgisayarıma önceki gün Linux Mint Mate 16 (petra) sürümünü kurdum, ati kart sürücülerini amd sitesinden indirip güncelledim. Kurulum sırasında bilgisayarıma Catalyst yazılımı da yüklendi. Denetim Merkezinde biri normal diğeri yönetici kullanıcı için iki simge oluştu. Yönetici kullanıcı seçimini sağ ya da sol tıklayarak açamadım. Ben de uç birimden kod girerek ulaştım (gksudo amdcccle). Açılan program penceresinde görüntü yönetimi ile ilgili bölümden ekran kartını monitör ve televizyon arasında, geçişli tek masaüstü elde edecek şekilde ayar yaptım. Bunun üzerine bilgisayar monitörümü 1., televizyonu da 2. görüntü birimi olarak tanımladı ve panel çubuğunun bulunduğu masaüstü ekranını televizyonda açarken, monitörde sadece ana ekranın uzantısı olarak boş bir alan bıraktı. Ne kadar uğraşsam da, panel çubuğunu ve dolayısıyla ana menü ve masaüstü simgelerimi monitörüme alamadım. Ayrıca monitör ile televizyon arasında fare ve pencere geçişi yapamadığımı gördüm. Bugüne dek hep Windows kullandığım için ne yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. İlginize şimdiden teşekkürler.