Çok defa benzeri konular açılmış ama bi sonuca ulaşamadım.Öncelikle kurulum yaparken nomodset gibi komutları bilmiyordum o yüzden sürekli bios u kurcaladım belli 50 kere denedim hepsinde splash ekranı geliyor orada takılı kalıyordu.Son seferinde şans eseri açıldı ve kurulum yaptım ama yeniden başlattığımda sonuç gene aynı oldu.
Recovery mode ve nomodeset ile bilgisayarı açabiliyorum.Ancak ekran çözünürlüğü 800x600 oluyor sadece.Ve cinnamon fallback kipinde çalışıyor diye uyarıyor başta.Gerçekten kullanılacak gibi olmuyor.
Farklı şeyler ararken nomodeset yazmadan sadece quiet splash i silip açmayı denedim 2-3 kere 2-3 deneme ile açıldı ama şuan en az 10 kere denemem gerekiyor açmak için.3 şekilde devam ediyor genelde ya siyah ekranda kalıyor yada birsürü yazı çıkıyor en son kullanıcı adı şifre istiyor ama arkası siyah ekran ve giriş yaptığımda masaüstü açılmıyor komut yazabiliyorum sadece sanırsam ne olduğu bilmiyorum da doğrusu .
Çift gpu ile alakalı galiba sorun acaba sadece nvidia ile boot ettiğimdemi açılıyor.Çünkü driver manager da inteli kullanmıyorum nvidia sürücüsü ise güncel.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sürüm Mint 18.2 Cinnamon
Laptop : Asus X550VX
CPU : Intel i7 6700 hq
GPU : Intel ekran kartı + Nvidia GTX950M