Gönderen Konu: Disk tarama  (Okunma sayısı 2140 defa)

Çevrimdışı karaca911

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: mint18
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: geforce 630
  • İşlemci: i3
Disk tarama
« : 26 Kasım 2017, 14:23:57 »
Bir donma sorunu var, HDD'dan şırıltı sesi gibi bir ses gelmeye de başladı, daha önce de aynısı olmuş HDD''yi değiştirmiştik bende Menü'den Diskler'i açtım Disk sağlıklı diyor bir de SMART verisi & özsınamalar'da tarattım o da  sağlıklı diyor ayrıca "sudo badblocks -v /dev/sda1 > badsectors.txt"  ile taratayım dedim ama bu hiç bir sonuç vermedi, "0 ile 484207615 arasındaki bloklar denetleniyor
Hatalı bloklar için denetleniyor (salt-oku testi):" diyor ve hiç ilerlemiyor, öylece duruyor, bu normal midir?, yanlış komut mu verdim bilmiyorum.
RAM'i de kontol etmek istedim ram 4gb oluğu için terminale "sudo memtester 4096 1" yazdım, "trying mlock..." diyor ve  bilgisayar donuyor.

« Son Düzenleme: 26 Kasım 2017, 17:25:16 Gönderen: karaca911 »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Disk tarama
« Yanıtla #1 : 26 Kasım 2017, 23:25:50 »
RAM kontrolü için çalışan DVD/USB kullanabiliriniz, menüdeki memtest işinizi görecektir.

Harddisk'ten bir süre sonra çalışma sesi gelmesi, takas alanının kullanılmaya başlanması ile alakalı olabilir. Sorun ortaya çıktığında aşağıdaki komutun çıktılarını paylaşırsınız.

Kod: [Seç]
inxi -p -I
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı karaca911

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: mint18
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: geforce 630
  • İşlemci: i3
Ynt: Disk tarama
« Yanıtla #2 : 27 Kasım 2017, 12:01:59 »
Anladım, teşekkür ederim.