Sağol swap alanı için 7gb yer ayıracam.Linux kurulumunda partitionlari belirlerken /usr / home seçenekleri var bunlar nedir.İkincisi sorum ise xfce yi neden macera olarak görüyorsunuz.?
xfc yi basitliğine rağmen kullanmakta ben bile zorluk çektim. Mintle beraber giden iki şey var. Cinnamon ve mate. Sadelik ve sağlamlık açısından benim tercihim mate. Siz isterseniz cinnamon ile başlayın. Diğerleri sizin açınızdan kullanım zorluğu ve sistemin fazla kullanılmasına neden olur örneğin KDE. Sizin eskide kalan sisteminizi bayağı bir kasar. xfce ise bence kullanım zorluğuna neden olur. Size istediğinizi vermez. Pekde esnek davranamazsınız. Bu yüzden cinnamon veya mate tercih etmelisiniz.
Linux kurulumunda partitionlari belirlerken /usr / home seçenekleri var bunlar nedir ?
Muhtemelen sana bağlama noktasını soruyor. Orada "/" seçmen gerekir.
Ayrıca usr kullanıcı dosyalarının (bazı gerekli sistem dosyaları dahil) saklandığı yer. Home dizinide genel anlamıyla bildiğimiz ev klasörüdür. " belgelerim , resimler , videolar, indirilenler " gibi dizinlerin tutulduğu yerdir.
Evet swap olarak yurarıda arkadaşın söylediğine göre swap için en fazla 6 gb alan yeterli olacaktır denmiş ubuntu resmi sayfasında. Sende 6-7 gb seçebilirsin.
kolay gelsin.