Gönderen Konu: KDE'nin Düşük Özellikli Bilgisayarlarda Stabil Çalışması  (Okunma sayısı 3332 defa)

Çevrimdışı JihXela

• Çaylak Penguen
  • **

KDE'nin düşük sistemlerde bile bu kadar stabil çalışmasının sebebi nedir? Chrome'da 12 sekme açık ve ben hala menüde takılmalar vs. görmüyorum. KDE takımını üstün başarılarından dolayı tebrik ederim.

Not: Ekli resmi göremiyenler için: https://s26.postimg.org/7o8dsyr6x/Screenshot_20180208_184908.png

Çevrimdışı minteger

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 KDE
  • Masaüstü Ortamı: --illede KDE
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: AMD
Ynt: KDE'nin Düşük Özellikli Bilgisayarlarda Stabil Çalışması
« Yanıtla #1 : 08 Şubat 2018, 23:15:02 »
KDE genel itibari ile stabil çalışır.

Bazı sorunları vardır. Birazcık hantaldır diğer masaüstlerine göre bunu söylemek lazım.

Ancak sistemeniz benimkine yakın. bende phenom II var.  965 be. 4 gb 1600 mhz ram. Ben genelde 60 - 70 sekme falan açarım. İşlemci ve sistem kaynaklı her hangi bir sorun görmedim şuana dek. Flash kaynaklı veya kendini bilmez sitelerin(yanlış programlanan) sıkıntı çıkarması muhtemeler. Yoksa hemen her zaman 10 larca youtube sekmesi açık olur bir çok zaman. Genel itibari ile GNU/Linux sistemlerinin çalışma mantığından geliyor. Birazda kubuntu dan.

Çevrimdışı JihXela

• Çaylak Penguen
  • **
Ynt: KDE'nin Düşük Özellikli Bilgisayarlarda Stabil Çalışması
« Yanıtla #2 : 11 Şubat 2018, 10:30:19 »
KDE genel itibari ile stabil çalışır.

Bazı sorunları vardır. Birazcık hantaldır diğer masaüstlerine göre bunu söylemek lazım.

Ancak sistemeniz benimkine yakın. bende phenom II var.  965 be. 4 gb 1600 mhz ram. Ben genelde 60 - 70 sekme falan açarım. İşlemci ve sistem kaynaklı her hangi bir sorun görmedim şuana dek. Flash kaynaklı veya kendini bilmez sitelerin(yanlış programlanan) sıkıntı çıkarması muhtemeler. Yoksa hemen her zaman 10 larca youtube sekmesi açık olur bir çok zaman. Genel itibari ile GNU/Linux sistemlerinin çalışma mantığından geliyor. Birazda kubuntu dan.

KDE'nin hantal olması konusunda size katılıyorum. Gerek uygulamaların açılış süresi gerek animasyonlar KDE'yi yavaş hissettiriyor. Bu yüzden KDE'nin yanına LXQT kurdum. KDE'ye sinirlenince kullanıyorum :)