Gönderen Konu: Farenin Uyandırma Sorunu  (Okunma sayısı 5296 defa)

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
  • Dağıtım: Ubuntu Studio 18.04
  • Masaüstü Ortamı: i3wm
  • İşlemci: i5 - 2. nesil
Farenin Uyandırma Sorunu
« : 09 Şubat 2018, 13:20:12 »
Herkese iyi forumlar,
Elimde 2 adet farklı modellere sahip logitech mouse var.
Birisi Logitech M305
Diğeri Logitech M170

Uzun süredir M305 modelini kullanıyordum. Sol tuşta oluşan bazen basmama sorunu yüzünden uygun fiyatı ile dikkat çeken M170 modelini satın aldım. Cihazım uykudayken M305 cihazı uyku modundan çıkarmıyordu. Yeni aldığım M170 modelinde ise uyandırma sorunu var. Kapatmak yerine çoğu zaman uyku moduna alıp laptop'ı çantama koyarım. M170 modelindeki bu uyandırma sorununu yazılım tarafından ortadan kaldırma ihtimalimiz var mı?

Çevrimdışı GAREZ

• Çaylak Penguen
  • **
  • Powered By MSI
    • Teknoloji ve Saatler
  • Dağıtım: Peppermint 9
Ynt: Farenin Uyandırma Sorunu
« Yanıtla #1 : 09 Şubat 2018, 18:40:18 »
fare ile askıya aldığın gibi uyandırma seçeneği yok  yada pasif olabilir Peppermint 8 ile denedim fare ile uyanmadı... klavyeden uyandı...

ınʇǝן ʞuןןɐnɐnןɐɹ bıןƃısɐʎɐɹdɐn ɐnןɐɯɐz onןɐɹןɐ ʇɐɹʇışɯɐʎın˙˙˙ ınʇǝן pı̇şɯɐnןıʞʇıɹ ɐןdığın ƃünǝ ןɐnǝʇ ǝʇʇıɹıɹ˙˙˙
don,ʇ buʎ ınʇǝן˙˙˙ ɔɐɥıןןǝɹ ınʇǝן ʞuןןɐnıɹ˙˙˙ don,ʇ buʎ dɐndıpɥonǝ˙˙˙

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #2 : 09 Şubat 2018, 22:03:24 »
Aşağıdaki komutun çıktısına bakalım.

Kod: [Seç]
lsusb
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
« Yanıtla #3 : 10 Şubat 2018, 00:30:24 »
Aşağıdaki komutun çıktısına bakalım.

lsusb
Buyrun hocam

Bus 002 Device 004: ID 046d:c534 Logitech, Inc. Unifying Receiver
Bus 002 Device 003: ID 046d:c52f Logitech, Inc. Unifying Receiver
Bus 002 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 004: ID 13d3:5710 IMC Networks UVC VGA Webcam
Bus 001 Device 005: ID 0cf3:3005 Atheros Communications, Inc. AR3011 Bluetooth
Bus 001 Device 002: ID 8087:0024 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #4 : 10 Şubat 2018, 15:39:37 »
Aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırınız.

sudo xed /etc/udev/rules.d/90-wireless-mouse-wakeup.rules
Açılan metin düzenleyiciye aşağıdaki satırı ekleyip dosyayı kaydediniz ve ardından sistemi yeniden başlatmayı deneyiniz.

SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="046d", ATTRS{idProduct}=="c52f" RUN+="/bin/sh -c 'echo enabled > /sys$env{DEVPATH}/../power/wakeup'"
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı metinolmetin

• Yeni Penguen
  • *
    • @MetinAltintas
    • metinolmetin
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia Cinnamon 64 bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: GTX960m
  • İşlemci: intel i7 6700HQ @2600 MHZ
« Yanıtla #5 : 10 Şubat 2018, 18:00:54 »
Herkese iyi forumlar,
Elimde 2 adet farklı modellere sahip logitech mouse var.
Birisi Logitech M305
Diğeri Logitech M170

Uzun süredir M305 modelini kullanıyordum. Sol tuşta oluşan bazen basmama sorunu yüzünden uygun fiyatı ile dikkat çeken M170 modelini satın aldım. Cihazım uykudayken M305 cihazı uyku modundan çıkarmıyordu. Yeni aldığım M170 modelinde ise uyandırma sorunu var. Kapatmak yerine çoğu zaman uyku moduna alıp laptop'ı çantama koyarım. M170 modelindeki bu uyandırma sorununu yazılım tarafından ortadan kaldırma ihtimalimiz var mı?
Tıklamama sorunu: En çok hangi tuş tıklanıyorsa, genelde sol tuş oluyor. O tuşta bir zaman sonra tıklama sorunu ortaya çıkıyor. Logitech farelerde çok sık yaşanılan bir şey. El beceriniz varsa ve kendinize de güveniyorsanız Logitech M305'in içini açıp, düğmenin altında tıklamayı sağlayan, swich denilen parçalara yağlı kontak sprey sıkıp, elinizle swich'i tıklatarak, alıştırarak tekrardan işler duruma getirebilirsiniz. youtube'a "logitech m305 disassembly" sökme videolarına bakabilirsiniz. Bir başka şikâyet: Fare, zeminde algılama yapması da zamanla azalabilir. LCD temizleme seti sıvısından pamuk ucuna damlatıp, fare altında bulunan lazer optik gözü silebilirsiniz. Optik gözü alkol, tiner veya benzeri bir şey ile kesinlikle silmeyiniz!  Özetle: bu iş için.. el becerisi + uygun bir tornavida seti + yağlı kontak sprey + LCD temizleme sıvısı' dan başka bir ihtiyacınız yoktur. Logitech M5010'nu bu şekilde yıllardır kullanıyorum. (2013'ten beri)
Bizimkisi bir αşk hikαyesi Değildi, bizimkisi 'Aşktı' gerisi hikαyeydi ..!

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
« Yanıtla #6 : 10 Şubat 2018, 19:08:33 »
Tıklamama sorunu: En çok hangi tuş tıklanıyorsa, genelde sol tuş oluyor. O tuşta bir zaman sonra tıklama sorunu ortaya çıkıyor. Logitech farelerde çok sık yaşanılan bir şey. El beceriniz varsa ve kendinize de güveniyorsanız Logitech M305'in içini açıp, düğmenin altında tıklamayı sağlayan, swich denilen parçalara yağlı kontak sprey sıkıp, elinizle swich'i tıklatarak, alıştırarak tekrardan işler duruma getirebilirsiniz. youtube'a "logitech m305 disassembly" sökme videolarına bakabilirsiniz. Bir başka şikâyet: Fare, zeminde algılama yapması da zamanla azalabilir. LCD temizleme seti sıvısından pamuk ucuna damlatıp, fare altında bulunan lazer optik gözü silebilirsiniz. Optik gözü alkol, tiner veya benzeri bir şey ile kesinlikle silmeyiniz!  Özetle: bu iş için.. el becerisi + uygun bir tornavida seti + yağlı kontak sprey + LCD temizleme sıvısı' dan başka bir ihtiyacınız yoktur. Logitech M5010'nu bu şekilde yıllardır kullanıyorum. (2013'ten beri)

Yağlı kontak sprey im yok sadece, tavsiye için teşekkürler deneyeceğim  :)

Mesajlar Birleştirildi.
Aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırınız.

sudo xed /etc/udev/rules.d/90-wireless-mouse-wakeup.rules
Açılan metin düzenleyiciye aşağıdaki satırı ekleyip dosyayı kaydediniz ve ardından sistemi yeniden başlatmayı deneyiniz.

SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="046d", ATTRS{idProduct}=="c52f" RUN+="/bin/sh -c 'echo enabled > /sys$env{DEVPATH}/../power/wakeup'"
Sorun çözülmedi hocam
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2018, 19:49:17 Gönderen: abdyek »