Gönderen Konu: [Çözüldü] yeni sürümmü nasıl kurarım?  (Okunma sayısı 3093 defa)

Çevrimdışı Kaan282

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: İntel 5500 ve nvidia gt 940 m
  • İşlemci: İ 5 5200 u
[Çözüldü] yeni sürümmü nasıl kurarım?
« : 12 Şubat 2018, 19:01:53 »
Değerli forum sorumluları ve üyeleri, sizlere bir sorum olacaktı. Şu an ben Linux Mint 18.3 kullanıyorum ancak 2018 yılında Mayıs ya da Haziran gibi Linux Mint 19 Tara çıkacak. Ben bunu güncelleme yöneticisinden mi yapsam daha iyi olur yoksa sıfırdan mı kursam daha iyi olur? Cevaplarınızı bekliyorum.
Saygılarımla,
« Son Düzenleme: 13 Şubat 2018, 16:15:50 Gönderen: Kaan282 »

Çevrimdışı CSTGT

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18.3 Sylvia 64-Bit
  • Grafik Kartı: NVIDIA GeForce 930MX
  • İşlemci: Intel Core i5-6200U
Ynt: yeni sürümmü nasıl kurarım?
« Yanıtla #1 : 13 Şubat 2018, 07:50:27 »
Değerli forum sorumluları ve üyeleri, sizlere bir sorum olacaktı. Şu an ben Linux Mint 18.3 kullanıyorum ancak 2018 yılında Mayıs ya da Haziran gibi Linux Mint 19 Tara çıkacak. Ben bunu güncelleme yöneticisinden mi yapsam daha iyi olur yoksa sıfırdan mı kursam daha iyi olur? Cevaplarınızı bekliyorum.
Saygılarımla.
Önce bi Türkçe'yi düzeltelim.

Güncelleme ile yapınız. Sıkıntı olmaz, bir fark da olmaz. Sıfırdan kurmak ancak sizi boş boş uğraştırır.
« Son Düzenleme: 13 Şubat 2018, 07:51:45 Gönderen: CSTGT »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #2 : 13 Şubat 2018, 13:34:20 »
Küçük/ara sürümlerdeki yükseltmeler burada anlatıldığı gibi Güncelleme Yöneticisi yardımıyla grafik arayüzle yapılabilmekte. Ana/taban sürüm yükseltmeleri ise burada anlatıldığı biçimde komut satırı arayüzü ile gerçekleştiriliyor. Bu grafik arayüze göre biraz karışık görünse de, yönergeleri uyguladığınızda sorun yaşamazsınız.

Ana sürümlerde yükseltme ya da yeniden kurulum bir anlamda tercih meselesi sayılabilir. Ben kendi adıma sürüm yükseltiyorum, bir başkası ise yeniden kurulumu tercih edebilir ya da daha sağlıklı bulabilir. Bunun için kesin bir kıstas ortaya koymak zor olacaktır.

Linux Mint 18.3 ile birlikte, artık Timeshift uygulaması kurulu geliyor. Önceki sürümlerin depolarında da bu uygulama mevcut. Yükseltme öncesinde bu uygulama sistemi yedeklerseniz, yükseltme sonrası olası sorunlarda geri alma imkanınız da olacaktır.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Kaan282

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: İntel 5500 ve nvidia gt 940 m
  • İşlemci: İ 5 5200 u
« Yanıtla #3 : 13 Şubat 2018, 16:14:25 »
Vermiş olduğunuz cevaplar için teşekkür ederim.