Gönderen Konu: [Çözüldü] Solus'ta Bumblebee Desteği Var mı?  (Okunma sayısı 3596 defa)

Çevrimdışı okanakinci

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia GT820M + Intel Haswell-ULT
  • İşlemci: Intel Core i5-4210U @ 1.70GHz x 2
Deepin'den sonra bir de Solus dağıtımını deneyeyim dedim. Çünkü hem çok methedilmişti hem de yuvarlanan sürüm biçimindeki bir dağıtım kullanmayı istiyorum. Solus 3 Budgie sürümünü indirip kurdum. Bumblebee bu dağıtıma kurulabilir mi, kuruluyorsa nasıl kuruluyor, webde bu konuda pek tatmin edici bilgi bulamadım. Zaten İngilizcem yeterli düzeyde değil. Depoda Nvidia 390 sürücüsünü gördüm ama Bumblebee ile ilgili bir şey yok.

Solus'ta Bumblebee kurmak mümkün müdür, bilgisi olan var mı?
« Son Düzenleme: 02 Mart 2018, 21:55:37 Gönderen: okanakinci »

Çevrimdışı JihXela

• Çaylak Penguen
  • **
Ynt: Solus'ta Bumblebee Desteği Var mı?
« Yanıtla #1 : 02 Mart 2018, 21:45:02 »
Okuduğum kadarıyla, nvidia-glx-driver paketini yükleyip yeniden başlatmanız yeterli. Donanım yöneticisinden de yapabilirsiniz. Ancak sınırlı destek varmış sanırım, sadece herzaman aktif ve herzaman pasif seçenekleri mevcutmuş 2017'nin verilerine göre. "Solus Nvidia Optimus" şeklinde internette ararsanız daha fazla sonuca ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu konuyada göz atabilirsiniz: https://solus-project.com/forums/viewtopic.php?t=2029

Çevrimdışı okanakinci

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia GT820M + Intel Haswell-ULT
  • İşlemci: Intel Core i5-4210U @ 1.70GHz x 2
Ynt: Solus'ta Bumblebee Desteği Var mı?
« Yanıtla #2 : 02 Mart 2018, 21:55:26 »
Teşekkür ederim. Bu cevap benim için yeterli. Konuyu çözüldü olarak etiketliyorum.