Gönderen Konu: Teşekkürler Linux Mint  (Okunma sayısı 5406 defa)

Çevrimdışı gokselgursu

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Linux kullan, rahat et.
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.4.7
  • Grafik Kartı: NVIDIA GF108M [GeForce GT 630M]
  • İşlemci: Dual core Intel Core i5-3210M
Teşekkürler Linux Mint
« : 17 Mart 2018, 15:08:54 »
Sonunda tam istediğim gibi bir işletim sistemi buldum. Onu dene bunu derken Linux Mint'te karar kıldım. Teşekkürler Linux Mint Ailesi.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Teşekkürler Linux Mint
« Yanıtla #1 : 17 Mart 2018, 15:13:11 »
Merhaba, açtığınız başlığı sohbet içeriğine daha uygun olabileceği için, konu dışı bölümüne taşıdım.

Tercih kriterlerinizi ve Linux Mint'i neden tercih ettiğiniz hakkında bilgi paylaşırsanız, benzer durumdaki kullanıcılar için faydalı olabilir.

Bu vesileyle biz de Linux Mint geliştiricilerine teşekkürlerimizi iletmiş olalım.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı gokselgursu

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 17 Mart 2018, 15:32:42 »
Merhaba, açtığınız başlığı sohbet içeriğine daha uygun olabileceği için, konu dışı bölümüne taşıdım.

Tercih kriterlerinizi ve Linux Mint'i neden tercih ettiğiniz hakkında bilgi paylaşırsanız, benzer durumdaki kullanıcılar için faydalı olabilir.

Bu vesileyle biz de Linux Mint geliştiricilerine teşekkürlerimizi iletmiş olalım.

Burada başka linux dağıtımların adını vererek görüşlerimizi paylaşabilir miyiz?

Çevrimdışı JihXela

• Çaylak Penguen
  • **
« Yanıtla #3 : 17 Mart 2018, 15:42:21 »
İstediğiniz dağıtımın adını vererek yazabilirsiniz. Hatta diğer dağıtımlarla karşılaştırırsanız yeni kullanıcılara dağıtım tercihi konusunda yardımcı olabilirsiniz.

Çevrimdışı gokselgursu

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 17 Mart 2018, 22:50:33 »
Elimde orjinal win8 cd si olmasına rağmen Linux Mint'e geçtim. Windows kullanmayı düşünmüyorum artık. Sıkıldım. Programlarımı da burada yapıyorum artık. Libre Office programı, Vlc player, Gimp, Python, ekran görüntüsü alma programı ... Öğretmen olarak ihtiyacım olan herşey elimin altında. Üstelik yasal ve özgür yazılımlar. Daha ne isteyeyim. Windows'a çok yakın menüleri var.

Mesajlar Birleştirildi.
docx uzantılı dosyayı Libreoffice gayet başarılı bir şekilde açıyor.

Mesajlar Birleştirildi.
Microsoft'un Hacklendiğini Sakladığı Ortaya Çıktı; Hata Takip Veritabanı 2013'de Hacklenmiş

http://www.turk-internet.com/portal/yazigoster.php?yaziid=57445

Mesajlar Birleştirildi.
Pardus'un eksiği  eksik sürücüleri bulup kurmaya yarayan bir bölümünün olmaması.

Mesajlar Birleştirildi.
Samsung 2020w yazıcıyı kendim internetten bulup indirdim ve kurdum. İnternetten otomatik olarak indirip kurabilirse Mint'e  artı değer katacaktır.

Mesajlar Birleştirildi.
Şu an Linux Mint kullanıyorum. Pardusa göre artısı fazla. İlk izleninim menüleri daha iyi. Ekstra bilgisayar açılış parolası sorması iyi. Depodan indirme hızı gayet hızlı. Türkçe ve açıklayıcı ipuçları olması iyi. Pardusta önyüklü olmayan bazı uygulamalar Mint te yüklü. Masaüstü simge sıralaması seçeneği Pardustan iyi.
Pardusta Python 3.5.3 var. Mintte 3.5.2 var. Pardusta Libreoffice 5 varken Libreoffice 6ya güncelledi. Mintte Libreoffice 5 var.  Pardus daha hızlı güncelleme yapıyor. Mint'in son güncellemeleri yüklemede hızlı olabilirse artısı çoğalacaktır.
Sonuç Pardus'un katedeceği epey yolu var.

Mesajlar Birleştirildi.
Elemantary os'da Rıhtım çubuğu hoşuma gitmedi. Pardusun da DDE masaüstü seçeneği böyle. Linux Mint şu an daha başarılı.

Mesajlar Birleştirildi.
Ubuntu oldukça kararlı. Beğendim. Menüdeki programlar oldukça yeterli. Oyun bile yüklenmiş. Libreoffice 5 , Python 3.5.2 var. Son sürümleri yok. Parolasız oturum açma seçeneği de var.

Mesajlar Birleştirildi.
Ubuntuda gördüğüm ilk eksiklik fare işaretçisi ekranın tam sağına gittiğinde tekrar ekranın ortasına gelmesi için fareyi bir kaç kez oynatmam gerekiyor. Bu hoşuma gitmedi. Ayrıca python kullandığım için pythonda yaptığım script dosyayı direk çalıştıramadım. Önce idle3 e giriyor. Sonra F5 ile çalıştırabiliyorum. Bu eksiklik. Pardus'ta direk çalıştırabiliyordum. Mint'te de direk çalıştıramadım. Pardus birçok geliştirilmesi gereken yönleri olmasına rağmen python da istediğimi büyük ölçüde karşıladı. Python sürümü olarak diğerlerinden daha yeni sürümü var. Libreoffice'te de durum böyle. Bu Pardus için artı. Diğerlerinde yeni sürümlerin olmaması eksiklik.  Ubuntu'da internete giriş biraz yavaş. Bazen ekran yarım kararıyor. Bekleme yapıyor.

Mesajlar Birleştirildi.
Pardus'ta Libre office,medya oynatıcılar,internet daha hızlı çalışıyor.

Mesajlar Birleştirildi.
Ekran kartı ve yazıcı kurulumunda Mint daha başarılı.

Mesajlar Birleştirildi.
Linux Mint kullanıyorum. İlk kullanımda fare imlecinin iz bırakması ekran kartından kaynaklanmaktaymış. Onu çözünce sorun kalmadı.  İTÜ'deki görevli de Linux Mint'i öneriyor. Bence de haklı. Neredeyse tam bir çözüm sunuyorlar. Forum konuları doyurucu. İstediğiniz sorunun cevabını bulabiliyorsunuz.

Mesajlar Birleştirildi.
Pardus güzel bir proje. Linux Mint ile karşılaştırılınca epey katetmesi yol var gözüküyor. Mesela python modülleri Mint te neredeyse hazır yüklü. deb uzantılı programımı istediğim gibi kurdu. Menüdeki kısayol ikonlu ve bastığım zaman çalışıyor. Pardus'ta böyle değil. Python modüllerini elimle yüklüyorum. Menüdeki kısayol ikonsuz ve bastığım zaman çalışmıyor. Kendim yolu tanıtmam gerekiyor. Yani Pardus'un biraz daha zamana ihtiyacı var. 
« Son Düzenleme: 17 Mart 2018, 23:22:10 Gönderen: gokselgursu »

Çevrimdışı gokselgursu

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 20 Mart 2018, 18:44:47 »
Mint ve Ubuntudaki fare işaretçisi sorunu ekran sürücüsü seçilip güncellendiğinde kalktı.

Mesajlar Birleştirildi.
Python kullananlar için şu an en iyi dağıtım Linux Mint ve Ubuntu. Pardus'un eksiği var. Python IDLE3' te çok faydalı olan Ctrl+F3 Linux Mint ve Ubuntu'da çalışırken Pardus'ta çalışmıyor.

Mesajlar Birleştirildi.
Adobe Flash Pardus'ta etkinleştirilemezken Mint ve Ubuntu'da etkinleştirilebiliyor.
« Son Düzenleme: 20 Mart 2018, 20:23:00 Gönderen: gokselgursu »

Çevrimdışı emin

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: mint
  • Masaüstü Ortamı: kde
  • Grafik Kartı: intel
  • İşlemci: intel
Teşekkürler
« Yanıtla #6 : 24 Mart 2018, 23:07:34 »
Yıllardan beri windows kullanıcısıydım daki linüx mit sürümlerini kullanana kadar  bu arada yaklaşık 20 yakın linüx sürümlerini kurup denedim ve linüx minte karar verdim  emeği gecen herkese sonsuz teşekkürler 10 numara bir çalışma yapmışlar

Çevrimdışı Naserotonin

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18.3
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 3.6
  • Grafik Kartı: Intel, AMD
  • İşlemci: Intel
« Yanıtla #7 : 16 Nisan 2018, 00:02:11 »
Kesinlikle Mint, Linux dağıtımları içersinde en kararlı olan dağıtım. Kullandığım laptop, freedos olarak aldığım için Ubuntu yüklü gelmişti. Ubuntu pek stabil değil gibiydi. Ayrıca, ek maceralar arıyorsanız Deepin'e de göz atmanızı öneririm, o da kararlı bir dağıtım gibi duruyor ve arayüzü bence çok hoş.
« Son Düzenleme: 17 Nisan 2018, 07:40:09 Gönderen: Naserotonin »

Çevrimdışı coolmeen

• Yeni Penguen
  • *
  • Hersey Hayal ile baslar.!!!
  • Dağıtım: LinuX Mint 18.1 Serena
  • Masaüstü Ortamı: KDE 64bit - 32bit
  • Grafik Kartı: İIntel Corporation Atom Processor
  • İşlemci: İ3-Intel Atom
« Yanıtla #8 : 18 Nisan 2018, 15:50:25 »
2 yılı yakındır stabil olarak Linux kullanıyorum.Birçok dagılım denedim,zevkle ve beni yormadan bana hizmet edebilen 2 adet dagıtımda karar kıldım.
Linux Mint ve Pepermint.
LinuxMint18 serena kullanırken cd yazdırma programında sıkıntın yasamıstım.Ne yaptıysam sorunu çözemedim.Ardından Pepperminti kurup denemeye karar verdim.Ve halada Pepperminti kullanıyorum.
Zaten her iki dagıtımda aynı tabanlı ve kullanımı aynı olan güzel ve kararlı dagıtımlar
Hersey HAYAL ile baslar...!!!

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
« Yanıtla #9 : 19 Nisan 2018, 23:52:19 »
Madem herkes yazıp anlatmış ben de bir iki cümleyle anlatayım. Beni forumda bilen bilir eski sayılırım, bir ara distrohopper diye adım bile çıkmıştı. Aynı gün içinde 3 dağıtım değiştirdiğim bile olurdu, ona rağmen o harddisk nasıl hala çalışıyor bilmiyorum. Neyse, uzun süredir Arch Linux tabanlı dağıtımlar ya da direkt olarak Arch Linux kullanıyorum. Linux camiasına Mandriva ile girmiştim, Arch'la çıkarım diye düşünüyorum. Bir ara feci Opensuse fanıydım. Hepsini kısaca anlatayım.

Linux Mint: Yeni başlayanlar ve stabil, kullanışlı bir sistem isteyenler için bulunmaz nimet. Fakat Debian tabanındaki apt paket yöneticisi benim açımdan ölüm. Bugüne kadar aralıksız en çok kullandığım dağıtım da Mint.

Ubuntu: Kararsız, ne yaptıklarını bilmeyen, kararlı dedikleri sürüm bile ufak bir kaç özelleştirme işlemi sırasında darmadağın olan bir sistem. Allah korusun.

Mageia: Ah bi eski Mandriva ruhu olsa. Paket ve destek yetersizliğinden dolayı kullanmıyorum.

Manjaro: Bu satıları yazdığım dağıtım. En büyük sebepleri pacman paket yöneticisi ve AUR. AUR Allah'ın bir nimeti. İstemediğiniz kadar türde yazılım var. Diğer dağıtımlar da sıradan bir ev kullancısının kurup da kullanmayı düşünemeyeceği programları bir iki komutla kurabilirsiniz. Ayrıca gayet hızlı ve kararlı da.

Opensuse: Gönlümün diğer fatihi. Zypper paket yöneticisi ve Packman deposuyla, KDE ve Gnome'u en iyi kullanan dağıtım olmasıyla yeri ayrıdır. Opensuse LEAP tavsiyemdir.

Fedora: İyi hoş fakat genelde depoları hep sorunlu. Bir önceki sürümle çalışan community repositories (topluluk depoları) bir üst sürümde çalışmıyor, üstüne sistem bozuyor. Bir vlc kurmak için bile bu depoara muhtaçsınız burada.

Arch: Babaların babası.

Debian: Alemin ağır abisi, bir zamanlar aramız çok iyiydi ama geride kaldı bazı yönlerde.

Gentoo: Manyak uğraşı.

Daha yazardım da vakit kısıtlı. O distrowatch'taki dağıtımların yüzde doksanını denedim. Kiosk olanları bile denedim. Varsa özel dağıtım sorunuz alırım. Tavsiyem ise hiç gezmeyin dağıtım dağıtım. Yerleşin birine onu öğrenin. Linux Mint yada Manjaro iyidir.
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı minteger

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 KDE
  • Masaüstü Ortamı: --illede KDE
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: AMD
« Yanıtla #10 : 22 Nisan 2018, 15:37:18 »
Bende eskiden OpenSuse severdim. Sonra Mint i görünce bir deneyeyim dedim. Sonra kaldı öyle.  :)

Centos' u merak ediyorum

[member=114]Fitilli Daniyal[/member]

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
« Yanıtla #11 : 22 Nisan 2018, 16:33:18 »
Valla güzel, stabil fakat çok eski. Server tarafında kullanılacak belki de en iyi seçenek. Red Hat ile hiç farkı yok neredeyse. Tek farkları isimleri.
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı minteger

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 KDE
  • Masaüstü Ortamı: --illede KDE
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: AMD
« Yanıtla #12 : 07 Mayıs 2018, 00:24:34 »
Valla güzel, stabil fakat çok eski. Server tarafında kullanılacak belki de en iyi seçenek. Red Hat ile hiç farkı yok neredeyse. Tek farkları isimleri.

Teşekkür ederiz. Bazı şeyler için yeniliğe pek ihtiyaç duymuyorum.

Ben biraz daha basit düşünürüm.

İşimi görecek neyse o.

Hiç güncellenmese ileri gitmese geri gitmese ama işi görse bana istediğim şeyi varsa dahasını aramam.