Gönderen Konu: GNU/Linux'a Dair Merak Ettiğim Bir Husus  (Okunma sayısı 2150 defa)

Çevrimdışı Scipio

• Penguen
GNU/Linux'a Dair Merak Ettiğim Bir Husus
« : 01 Haziran 2014, 10:58:02 »
GNU/Linux dünyasını son 1 aydır araştırıyorum. Linux tabanlı bir çok farklı dağıtım olduğunu gördüm. İlk bakışta bu dağıtımlar birbirlerini destekler vaziyette görünüyorlar.

Ama forumlarda okuduğum yazılarda satır aralarında sanki aralarında bir rekabet varmış gibi bir izlenim de edinmedim değil. Öyle tatlı rekabetten de bahsetmiyorum yalnız.

Böyle birşey var mı yoksa ben mi yanlış anladım?

Çevrimdışı AtaMert

• Yeni Penguen
  • *
  • Bunlar hep sıkıntıdan.
  • Dağıtım: Qiana Cinnamon x64
Ynt: GNU/Linux'a Dair Merak Ettiğim Bir Husus
« Yanıtla #1 : 01 Haziran 2014, 11:50:51 »
Şöyle açıklamaya çalışayım. Türk futbolu diye bir bütün var. Bütün Türk takımları temelini ondan alıyor ve ona hizmet ediyor, aralarında ölümüne bir rekabet söz konusu.
Fenerbahçe Galatasaray maçı varken bir Galatasaraylıdan dövebilecek kadar nefret edebiliriz ama ertesi gün Galatasaray Chelsea maçı varken Galatasaray atkısıyla maça gideriz.
Beşiktaş Liverpooldan 8 gol yerken kendimiz yemişcesine üzülür ertesi gün bir Beşiktaşlı görünce kendimizi dövdürtene kadar dalga geçeriz.
Gerektiğinde yumruk gibi bir bütün gerektiğinde kendi içinde ölümüne rekabet eden takımlarız, sonuç olarak biz bir aileyiz, Linux ailesi.

Umarım kafanda bir şeyler oluşturmayı başarabilmişimdir.
« Son Düzenleme: 01 Haziran 2014, 12:27:14 Gönderen: AtaMert »

Çevrimdışı Scipio

• Penguen
Ynt: GNU/Linux'a Dair Merak Ettiğim Bir Husus
« Yanıtla #2 : 01 Haziran 2014, 12:59:56 »
Türk futbolu özelinde böyle bir durum söz konusu olmasa da ben demek istediğini anladım sağolasın :)