Eğer yanlış anlamadıysam siz yazılımlardaki dosya, düzen, görünüm gibi menü butonlarını değil de başlık çubuğunu kaldırmak ve pencerelerin sağ üstündeki simge durumuna küçültme, ekranı kaplama ve kapatma butonlarını panele almak istiyorsunuz. Sanırım aşağıdaki resimde görünen şeyden kurtulmak istiyorsunuz.

[member=8]Butterfly[/member]'ın dediği şey ise şu oluyor:

Bu dediğiniz Xfce'de mümkün mü bilmiyorum. Bir zamanlar Cinnamon'da mümkündü. Bu iş için Cinnamon Maximus eklentisi ile Windows Buttons With Title uygulamacığını kullanıyorduk ama Windows Buttons With Title yayından kalkmış. Bu yüzden bildiğim kadarıyla şu an için mümkün değil. Eklentinin geliştiricisi bu forumdan [member=147]fmete[/member] arkadaşımız. Kendisine sormak lazım.
[member=8]Butterfly[/member]'ın önerdiği Global Menü de işinize yarayacaktır. Ekranınızın küçük olmasından kaynaklanan yer sorununuzu bir nebze olsun çözecektir.
Aslında sizin içinde en uygunu Gnome Shell ve Deepin için geliştirilen yazılımları tercih etmek. Onlarda hem başlık çubuğu hem de menü çubuğu yok. Yani alandan daha fazla tasarruf edersiniz. Ama ben Gnome Shell'i önermiyorum. Çünkü onun en üstündeki çubuk gizlenmiyor (Aslında o da bir eklentiyle çözülebilecek bir sorun) ve her uygulamada da böyle bir durum söz konusu değil. Deepin masaüstü ortamı tam size göre. Sadece o masaüstü ortamı için geliştirilmiş yazılımlarla birlikte sizin ihtiyacınızı karşılayabilir. Bir de alttaki paneli otomatik gizlerseniz tamamdır. Bu yazılımları Xfce'ye yükleyebilirsiniz belki, bilmiyorum.
Mesela şu aşağıdaki resimde Deepin'in dosya yöneticisi var. Başlık çubuğu yok. Sağ üstteki üç simge biraz aşağıya yazılımın ana gövdesinin içine alınmış. Menü çubuğu da yok. Sağdaki dördüncü simge de menüyü içinde barındırıyor.

Firefox'un başlık çubuğu için de yakında gelecek sürümlerde otomatik gizleme seçeneği gelecek. O zamana kadar Chrome kullanabilirsiniz. Libreoffice yerine de başlık ve menü çubuğu olmayan WPS Office ya da OnlyOffice kullanabilirsiniz.