Gönderen Konu: Pil Uyarısı Göstermeme Hk.  (Okunma sayısı 1901 defa)

Çevrimdışı marksman

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • -
    • Mert ERSOY
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia 940m
  • İşlemci: İ5 5200U
Pil Uyarısı Göstermeme Hk.
« : 21 Mayıs 2018, 10:50:06 »
Merhabalar öncelikle,

Linux minte yeni geçiş yaptım dolayısıyla bazı problemlerim var ve bu konularda sizden yardım rica ediyorum. Linux Mint Cinnamon son sürümü kullanıyorum ve tüm güncelleştirmelerini yaptım.

İlk problemim bilgisayarimin sarji azalınca bitine kadar hiçbir uyarı vermiyor en sonunda da kapanıyor. Tabi bazen sarja takmayı unutunca da iş ortasındayken kapatıyor ve bazı belgeleri bu sebeple kaybettim. Bilgisayar bataryası evet biraz eskimeye başladı eskiside göre daha çabuk bitiyor sarjı fakat %50 lerde filan kapanma gibi bir problemi yok. Genellikle %5 - 6 civarı bir kapatma yapıyor. Bunun için bir uyarı vermesini sağlıyan eklenti yada bir ayar mevcut mu ?

İkinci olarak tam problem sayılmaz fakat linux minte geçince farkettiğim bir problem olarak bilgisayarın dahili hopörlerlerinden bir tanesi çalışmıyor. Daha önce de cızırtı yapıyordu fakat Minte geçtiğim de ses ayarlarında ki denge ayarından farkettim bu durumu yani acaba bu sorun Mint ile ilgili olabilir mi yoksa tesadüfi olarak sonunda bozuldu mu hopörlerlerden birisi.

Üçüncü olarak ise bilgisayarım Minte geçtiğimden beri hızlanması gerekiyor fakat genel anlamda Windowsdan pek farkını göremedim. Başlangıç da açtığımda çok bekletiyor. Tarayıcımı açtığım da  3 - 4 saniye sırf açılmasını bekliyorum açıldığında da 2 - 3 saniye daha kendine gelmesini bekliyor.  Genel olarak da ısınıyor bilgisayarım.

Bilgisayarımın özellikleri Asus K555LB-XO187H dir. Detaylarını https://www.epey.com/laptop/asus-k555lb-xo187h.html buradan görüntüliyebilirsiniz. Temizlik ve macun değişimini dün yaptım daha. Isınması biraz azalsa da yine de sadece tarayıcı açıkken fazla ısındığını düşünüyorum.

Forumunuz da ve Mint de yeniyim. Yardımlarınızı rica ediyorum. Saygılarımla...

Düzenleme: Konu başlığı
« Son Düzenleme: 21 Mayıs 2018, 14:13:19 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Pil Uyarısı Göstermeme Hk.
« Yanıtla #1 : 21 Mayıs 2018, 14:28:43 »
Size de merhaba,

Forumda aynı başlık altında birden fazla soru/sorun hakkında konuşmuyoruz. Konu açarken dikkat edilmesi gereken hususlar ile ilgili aşağıdaki başlığımızı incelemenizi ve düzenlenmiş konu başlığı haricindeki ayrı her husus için konu açmanızı rica edelim.

[warning] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler[/warning]

Bununla ilgili 2 farklı alternatif sunalım.

Aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde çalıştırarak farklı pil seviyelerinde uyarı verebilecek bir battery-monitor aracını kurabilirsiniz. Bu araç farklı masaüstü ortamlarında kullanılabilir.

Kod: [Seç]
sudo add-apt-repository ppa:maateen/battery-monitor -y 
sudo apt-get update
sudo apt-get install battery-monitor -y
Bu aracın GUI'si (grafik arabirimi) yardımıyla yapılandırma yapabilirsiniz.

https://github.com/maateen/battery-monitor

Aşağıdaki seçenek ise sadece Cinnamon masaüstü için geçerli. Sistem Ayarları => Uygulamacıklar => İndirme sekmesine gelip "Battery Applet with Monitoring and Shutdown (BAMS)" uygulamacığını kurun. Kurulumdan sonra uygulamacık yönetim sekmesine gelip, bu uygulamacığı bulunuz ve panele ekleyiniz. Uygulamacığı panele ekledikten sonra yapılandırma kısmından ayarlama yapabilirsiniz.

https://cinnamon-spices.linuxmint.com/applets/view/255
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı marksman

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • -
    • Mert ERSOY
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia 940m
  • İşlemci: İ5 5200U
Ynt: Pil Uyarısı Göstermeme Hk.
« Yanıtla #2 : 21 Mayıs 2018, 15:07:24 »
Teşekkür ederim. Diğer konuları da açtım ayrı ayrı olarak.  2. önerinizi uygulayarak uygulamayı ekledim. Pil seviyesi azaldığında deniyeceğim teşekkür ederim.