Gönderen Konu: [Çözüldü] Harddiskte boş alan olmasın rağmen yetersiz alan demesi  (Okunma sayısı 3083 defa)

Çevrimdışı sefaozc

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint
Merhaba arkadaşlar,

Transmission torrent uygulamasını kullanırken boş alanım olmasına rağmen yetersiz alan uyarısını alıyorum ve adı geçen klasöre girdiğim zaman aşağıda yine gerçek olmayan bir boş alan rakamı veriyor halbuki 30-40 gb hala yerim varken.

Bunu nasıl çözerim?

edit: pardon 6 gb boş yerim varmış ama transmission uygulamasında ve klasöre girdiğimde 90 mb gösteriyor.
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2018, 13:58:09 Gönderen: sefaozc »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Harddiskte boş alan olmasın rağmen yetersiz alan demesi
« Yanıtla #1 : 03 Haziran 2018, 13:48:53 »
Grub menüsü => Gelişmiş seçenekler => Kurtarma kipi ile sistemi başlatıp fsck seçeneği ile dosya sistemini kontrol etmeyi dener misiniz?

Boş alanı hatalı gösterilen disk ya da disk bölümü, sistemin kurulduğu bölümden farklı ise bunu belirtiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı sefaozc

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 03 Haziran 2018, 15:26:44 »
Grub menüsü => Gelişmiş seçenekler => Kurtarma kipi ile sistemi başlatıp fsck seçeneği ile dosya sistemini kontrol etmeyi dener misiniz?

Boş alanı hatalı gösterilen disk ya da disk bölümü, sistemin kurulduğu bölümden farklı ise bunu belirtiniz.

İlginiz için teşekkürler. Dediğinizi yaptım fakat bir değişme olmadı.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 03 Haziran 2018, 19:34:04 »
Farklı Torrent uygulamalarıyla durum nedir, örneğin Deluge ile de aynı sorunu yaşıyor musunuz?
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı sefaozc

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 03 Haziran 2018, 20:13:43 »
Farklı Torrent uygulamalarıyla durum nedir, örneğin Deluge ile de aynı sorunu yaşıyor musunuz?

Sadece torrent programında değil, dosyaya normal olarak girdiğimde de aynı boş alan rakamını görmekteyim.

Mesajlar Birleştirildi.
Sorunu çözdüm, sildiğim şeyleri geri dönüşüm kutusundan da silmem gerekiyormuş o yüzden yer kaplıyor görünüyormuş :)
« Son Düzenleme: 04 Haziran 2018, 13:57:50 Gönderen: sefaozc »