Gönderen Konu: Mint Güvenlik ve Antivirüs Hakkında  (Okunma sayısı 2211 defa)

Çevrimdışı janissery

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • @zlutycerveny
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • İşlemci: AMD
Mint Güvenlik ve Antivirüs Hakkında
« : 27 Haziran 2018, 14:51:18 »
Herkese Merhaba. Forumda ve Mint'te yeniyim. Mint Cinnamon 18.3 yeni kurdum kullanıyorum. İşletim sistemi çok hoşuma gitti. Güvenlik hakkında bir kaç soru sormak istiyorum.
1) Evet linux dağıtımlarının çoğunda antivirüs kullanımı yok denecek kadar az. Bu ne kadar iyi ne kadar kötü?
2) Sosyal medya hesaplarımı ve bankacılık uygulamalarımı Windows'a oranla ne kadar güven içinde kullanabilirim?
3) Siber güvenlik eğitimlerine başlayacağım pentest araçları vb. uygulamaları Kali'deki gibi kullanabilir miyim?
4) Programlama dilleri (özellikle C) ve SQL sorgulama dili kullanımı için Mint ne kadar uygun?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunar iyi forumlar dilerim...

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
  • Dağıtım: Ubuntu Studio 18.04
  • Masaüstü Ortamı: i3wm
  • İşlemci: i5 - 2. nesil
Ynt: Mint Güvenlik ve Antivirüs Hakkında
« Yanıtla #1 : 27 Haziran 2018, 17:48:11 »
Farklı sorular aynı konu altında cevaplanmıyor, ancak bu 4 soru birbiri ile yakından alakalı olduğu için sanırım bir sorun olmayacaktır.1) Anti-Virüs kullanmıyoruz, çünkü tehtit unsuru pek yok,2) Sisteminizi güncel tuttuğunuz sürece bankacılık işlemlerini gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Aslında işletim sisteminden daha çok burada önemli olan şey tarayıcı ve eklentileri. PPA reposu eklememek ya da popüler olanları eklemek iyi bir tercih olabilir.3) Bu forumda pentest desteği verilmiyor
4) Hemen hemen her linux dağıtımında bu 2 dili çalışacak uygun ortam oluşturabilirsiniz.

Çevrimdışı Neptunmavisi

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19
  • Masaüstü Ortamı: Mate
  • Grafik Kartı: Nvidia onboard 7025
« Yanıtla #2 : 28 Haziran 2018, 00:31:33 »
enixma dergisinin bu sayısında Linux ve virusler hakkında faydalı bilgiler mevcut indirmeni tavsiye ederim. http://www.enixma.org/dergiler/1003/1003.php

Ayrıca enixma e-dergilerinde Linux ile ilgili değerli bilgiler mevcut.

Çevrimdışı janissery

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • @zlutycerveny
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
« Yanıtla #3 : 29 Haziran 2018, 14:04:13 »
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim özellikle dergi oldukça faydalı oldu. Biraz daha araştırma yaptım ve virüs ve güvenlik açısında linux ve android sistemlerin benzer olduğunu farkettim. Güncel tutulduğu ve sosyal mühendislik tuzaklarına düşülmediği sürece Win veya kapalı kaynak sistemlere göre çok daha güvenli olduğu kanısına vardım. Yinede eksik düşündüğüm nokta varsa tamamlayın...