Yıllardır Çoklu Disk ve İşletim Sistemi Kullanıyorum Şuan 3 Tane SSD Kullanıyorum 1 Windows 10 , 1 Mac OSX High Sierra, 1 Kali Linux kurulu birbirini etkilediklerini düşünmeyenlerdenim windows tarafında başka bir sorun olabilir verilerini yedekleyip temiz bir kurulum ile tekrar bakar mısın kasmalar vs devam ediyor mu? Bir de sistem özelliklerini söylersen çok memnun olurum
Sistemin donanım özelliklerini ilk mesajda yazdım. Win10 güncel son sürüm ve mint güncel son sürüm. Farkettiğim şu oldu;
Kasayı temizlemiştim macun toz vs. Kasada biri 4Gb ve diğeri 2Gb olan RAM takılı. 4Lük RAM sistemde kullanılamıyor olarak görünüyordu yerlerini değiştirince sorun düzeldi. Ancak HDD'de olduğu gibi RAM'lerde de "master"-"slave" olayı mı var anlamadım?
Diğer normal sorun ilk ve en güçlü ihtimal donanımlarımın zayıf olmasından kaynaklı galiba yada...
Mint'i açtığımda Mint işlemci önbelleğine kendi verilerini yazıyor sistem için. Win10'u açtığımda Win10'da kendi verilerini yazıyor ve çakışma oluyor buda doğal olarak daha fazla kaynağa ihtiyaç duyan Win10'da sorunlara neden oluyor. Ancak Mint daha az kaynakla daha verimli çalışan bir işletim sistemi olduğu için sorun çıkarmıyor.
Mesajlar Birleştirildi.
Farklı disk ya da disk bölümlerinde çalışan işletim sistemlerinin birbirini etkileme olasılığının düşük olacağını düşünüyorum. Bu ortamda Windows tarafı için çözüm bulmak zor olacaktır. Ama dosya sistemini taratmayı deneyebilirsiniz.
Win10 dosya sistemi tarafında sıkıntı yok HDD daha çok yeni. Zaten yenilerde birleştirme ve "bad sector" taraması yaptım. Mint tarafı HDD'sinde ise 2 tane "bad sector" var arada ufak takılmalar dışında sorun olmuyor. İleride sorun olabilir biliyorum ancak şimdilik böyle idare etmek durumundayım.
Çözüm için Win10'da "Prefect Parameter" ayarlarını (Ön yüklemede ve sonrasında hız ve performans için belleğe uygulama yükleme sistemi) "regedit" ile değiştirmeyi yada kapatmayı tavisye ediyorlar ancak ben doğru olduğunu düşünmüyorum keza aynı performans kaybını önyüklemede ve uygulama başlatmada tekrar tekar yaşayacağım.
Özet olarak bence hatanın kaynağı güçsüz donanım ve Win10'un aşırı kaynak sömürme huyu.