Gönderen Konu: ATI Radeon HD6350 Ekran Kartı İçin Dağıtım Tavsiyesi  (Okunma sayısı 3020 defa)

Çevrimdışı Frachlitz

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Grafik Kartı: ATI Radeon HD6350
  • İşlemci: Intel Pentium Dual-Core 2.93GHz
Merhaba arkadaşlar size sormam gereken önemli bir sorum var. Bilgisayar özelliklerim aşağıda yer aldığı gibi. Daha önce birçok linux dağıtımı kullandım fakat ekran kartı problemini bir türlü aşamadım. Maalesef bizim karta destek olmadığı için Windows'taki gibi performans alamıyorum. Oyunlarda falan Windows gibi performans beklemiyorum ama videolarda sitelerde bile kasma yırtılma oluyor.  Şu an destek falan ne durumda bilmiyorum ama size sorum şu; yeni bir dağıtım kurmak istesem Ubuntu 14.04 gibi bir dağıtım kurup fgrlx sürücüsünü mü kullanmalıyım yoksa Linux Mİnt 19 yükleyip Mesa sürücülerini mi kullanmalıyım? Ayrıca bu Mesa sürücüleri kendiliğinden güncel mi geliyor yoksa daha iyi bir performans için bizim mi güncellememiz gerekiyor? Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

2 GB Ram
  ATI Radeon HD6350
  Intel Pentium Dual Core 2.93GHz

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: ATI Radeon HD6350 Ekran Kartı İçin Dağıtım Tavsiyesi
« Yanıtla #1 : 15 Temmuz 2018, 15:02:56 »
AMD/ATI sürücüsünün güncel durumu ile ilgili forumda (AMD/ATI bölümünde) konular mevcut. Bu konuların içinde sorularınızın cevapları da bulunmakta. Ltüfen konu açmadan önce forum içi arama özelliğini kullanmaya özen gösterelim.

[warning]Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler[/warning]

Bu bölümdeki aşağıdaki konulara bir miktar inceleme ile ulaşabilirdiniz.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=9309.0
https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=7873.msg48474#msg48474

Bu sistem ile Linux Mint Xfce ya da Peppermint dağıtımı uygun olabilir.

Forumda aynı başlık altında birden fazla soru ya da sorun hakkında konuşmuyoruz. Eğer tercihinizi yapıp performans sorunu yaşarsanız, lütfen yeni bir konu açınız.

« Son Düzenleme: 15 Temmuz 2018, 15:04:25 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]