Gönderen Konu: Linux Mint 11 Yükseltmek İstiyorum  (Okunma sayısı 7221 defa)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint 11 Yükseltmek İstiyorum
« Yanıtla #15 : 12 Eylül 2018, 22:43:51 »
Belki Bunsenlab'ı kurabilirsiniz. Ama RAM takviyesi yapmanız zorunlu. Bu şekilde tarayıcı açamazsınız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
« Yanıtla #16 : 12 Eylül 2018, 23:00:26 »
Ne yazıkki hocam, dediğim gibi bi yakınımın eski bilgisayarı duruyordu kenarda bana dedi işini görürse al diye adam etmeye çalışıyorum. XP kastığı için linux kurayım dedim desteklenmeyen sürümü kurmuşum. Benim işletim sistemim hangisini kaldırır onu da bilmiyorum bi yardımcı olursanız çok makbule geçer.

Her ne kadar distro önersek de hepsinde kullanacağınız tarayıcılar belli. Yani distro ile rami rahatlasanız dahi bir tarayıcı sekmesi ile dolar bu ram.

Puppy Linux , Linux Lite gibi minimal dağıtımlara bakabilirsiniz ancak yine de ümitlenmeyin derim.
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı alpeerbahar

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 11
  • Masaüstü Ortamı: LXDE (32-bit)
« Yanıtla #17 : 13 Eylül 2018, 09:22:58 »
XP'ye geri mi dönmeliyim o zaman?

Çevrimdışı abdyek

• Penguen
  • Dağıtım: Ubuntu Studio 18.04
  • Masaüstü Ortamı: i3wm
  • İşlemci: i5 - 2. nesil
« Yanıtla #18 : 13 Eylül 2018, 11:42:22 »
Distrowatch sitesinden
antixlinux buldum,

"256 MB RAM is recommended minimum for antiX"Önerilen en düşük ram miktarı 256MB
Bu da internet sitesi
https://antixlinux.com/

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
« Yanıtla #19 : 13 Eylül 2018, 14:28:32 »
XP'ye geri mi dönmeliyim o zaman?

XP'de de aynısı olacaktır , size kalmış.

Demeye çalıştığım şey ; bu cihazla ister XP ister hafif Linux dağıtımları olsun , tarayıcı kullanımı içler acısı olacaktır.
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı alpeerbahar

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #20 : 13 Eylül 2018, 20:20:18 »
Distrowatch sitesinden
antixlinux buldum,

"256 MB RAM is recommended minimum for antiX"Önerilen en düşük ram miktarı 256MB
Bu da internet sitesi
https://antixlinux.com/

Buradaki arkadaşın dediği gibi antiX dağıtımını kurdum. Harddiski sıfırladım, kurulumu yaptım kullanıcı oluşturma sırasında böyle bi hata oldu ne yapacağım bilmiyorum. Bilen biri varsa lütfen yardım etsin.

XP'de de aynısı olacaktır , size kalmış.

Demeye çalıştığım şey ; bu cihazla ister XP ister hafif Linux dağıtımları olsun , tarayıcı kullanımı içler acısı olacaktır.

Haklı olabilirsiniz fakat ben XP de YouTube'u tam ekran yapmadan kullanabiliyordum, Linux Mint 11 de YouTube'a bile girmiyordu. Şimdi kurmaya çalıştığım da hata veriyor ne yapacağım hakkında en ufak bi fikrim dahi yok. XP'ye dönmek istiyorum fakat nasıl yapacağım?
« Son Düzenleme: 13 Eylül 2018, 20:25:58 Gönderen: alpeerbahar »

Çevrimdışı minteger

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 KDE
  • Masaüstü Ortamı: --illede KDE
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: AMD
« Yanıtla #21 : 14 Eylül 2018, 16:29:02 »
Benzer özelliklerdeki bilgisayarı bende hazırlayıp yakınımın kullanımı için verdim. Yalnız ben ram i yükselttim.
Sende 512 mb lik bir ram bul ver lubuntu kur.
Xp zamanla şişiyor ve patlıyor. İnsanı çileden çıkarıyor. Rahat ederim diye düşünüyorsan hata edersin.
 Yani benim aman ne olur linux kur gibi bir isteğim bir durumum yok. İsteyen GNU/Linux bir kurmak bir yana kaldırıp etrafındaki hiç kimseye kurdurmayadabilir. İsteyen savaşta açabilir.
Aman işin gerçeği bu. Zamanla o sistem sana cinnet geçirtecek muhtemelen. Başımdan geçtiği için söylüyorum. Aynı şeyleri başkasınında yaşamasına gerek yok.

Sisteme ram takviyesi ve lubuntu senin işini görecek olan sistem. Ben çözümü böyle buldum. Bu şekilde düşük çözünürlükte video izleyebilirsin.

Ama bu sistemle hd video izlemeyi unut herşeyden önce işlemci bunun için müsait değil. Sistemin ne olduğu çokda farketmez.

Okunmuş üflenmiş sistemde kursan mümkün değil. İndirip izleyebilirsin ancak. Tarayıcıyıda birden fazla sekme açmazsın. ofis işlerini rahatlıkla yaprsın. maillerine bakma vs internet işlerini halledersin.

Çevrimdışı alpeerbahar

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #22 : 15 Eylül 2018, 19:39:26 »
Çok sağol hocam tıkanasıya kadar XP ile devam edicem yeni bilgisayar alınca veyahut XP tıkanınca önerilerini değerlendiricem. Herkese yardımları için teşekkür ederim. XP'ye geri döndüm, konu kilitlenebilir.

Çevrimdışı illedelinux

• Yeni Penguen
  • *
    • GnuLinuxFree
  • Dağıtım: Archman, Debian JWM
  • Masaüstü Ortamı: JWM
  • Grafik Kartı: Intel 82Q963/Q965
  • İşlemci: Intel Core2 6300, 1596 MHz
« Yanıtla #23 : 15 Eylül 2018, 21:45:30 »
Xp ölü bir sistem, kullanmak bir işe yaramaz.
Senin şöyle bir çözümün olabilir, alttaki bağlantıdan 32bit sürümü indirin, kurduktan sonra Surf tarayıcıyı kurun, bu şekil kullanma şansınız olabilir.
https://kelaino.bunsenlabs.org/ddl/bl-Helium_i386+build2.iso 
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #24 : 15 Eylül 2018, 23:24:08 »
Buradaki arkadaşın dediği gibi antiX dağıtımını kurdum. Harddiski sıfırladım, kurulumu yaptım kullanıcı oluşturma sırasında böyle bi hata oldu ne yapacağım bilmiyorum. Bilen biri varsa lütfen yardım etsin.

[member=4850]alpeerbahar[/member] , bu tür hususlar için yeni bir konu açmanız gerekiyor, daha önce belirtmiştim.

Geri dönüşünüzden, desteği biten Linux Mint 11 altında ISO dosyalarını yazdırabildiğinizi anlıyorum. Bu sebeple konu kilitlenmiştir.

Lütfen dağıtım önerisi veya kurulum sorunları ile ilgili yeni konu veya konular açınız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]