[member=8]Butterfly[/member] tekrar selamlar,
Ben bu soruna çözüm bulmak üzereyim. Aslında çok yoğun bir zamandan geçtim, daha önce soracaktım. Umarım eski konuyu hortlatıyormuş gibi olmuyorumdur.
Sizin daha önce önerdiğiniz çözümü uygulamaktayım:
/etc/rc.local dosyasına eklediğiniz komutları aşağıdaki şekilde düzenlemeyi dener misiniz?
Kod: [Seç]
sleep 30
rmmod ath9k
modprobe ath9k
modprobe komutu sürücü modülünü etkinleştirmeye yarar, açılışta zaten etkin gelen bir modülü yeniden etkinleştirmek manasız olacaktır. Bu sebeple, önce rmmod komutu ile sürücü modülünü pasifleştirip, sonra yeniden modprobe komutu ile etkinleştirmek işe yarayabilir.
Ancak bazen (yaklaşık % 10 oranında) bilgisayarı açınca bluetooth gene çalışmıyor. Bu durumlarda sistemi askıya alınca (suspend) ve tekrar açınca, 30 saniye bekleyince bluetooth çalışmaya başlıyor. Ama bu durumda da ethernet bağlantısı gidiyor. Ethernet sorununu şu linkte verildiği gibi çözdüm:
https://askubuntu.com/questions/1029250/ubuntu-18-04-ethernet-disconnected-after-suspendAncak bir hatırlatma, benim realtek sürücüm r8168, yani oradaki satırlardaki r8169 yerine r8168 yazdım.
Benim size sorum şu, gene bi bash script yazsak ve bluetooth eğer çalışmıyorsa kendini bilgisayar askıya alınmış gibi sanıp sonra açılsa? Bu yapılabilir mi, yapılabilirse nasıl olurdu?
Cevabınızı bekliyorum.