Ubuntu'nun şu an desteği devam eden sürümleri 14.04, 16.04, 18.04 ve 18.10 sürümleridir. Sizin kullanmak istediğiniz sürüm bunların dışında anladığım kadarıyla.
Belki bir PPA eklersiniz bilemiyorum hiç denemedim ama o PPA'dan paket yüklerken bile sıkıntı yaşayacaksınız. Çünkü o PPA'lardaki paketlerin bile bağımlılıkları var ve Ubuntu depoları kapalı olduğu için kuramayacaksınız.
Yeni sürümlerin depolarını eski sürüme entegre etmekten bahsediyorsanız bu da mümkün değil, mümkün olsa bile kesinlikle tavsiye etmem. Çünkü hem uyumsuzluk sorunlarından dolayı sisteminiz kararsız hâle gelecek ve belki de tamamen kullanılmaz hâle gelecek hem de hiçbir sorun yaşanmasa bile güncel depolardaki paketler güncelleme yoluyla eskilerinin yerini aldığında sistem yeniden hantallaşacak.
Eğer eski sürüm kullanma isteğinizin nedeni sadece bilgisayarınızın kaldırabileceği hafif bir dağıtım kullanmaksa bunu daha güncel dağıtımlarda da yapabilirsiniz. Gnome, Unity, Cinnamon gibi masaüstü ortamlarının yerine çok daha hafif masaüstü ortamları var. Ayrıca Gnome ve KDE gibi dağıtımlar da son güncellemelerle daha da akıcı oldular. Ubuntu'dan daha hafif dağıtım tabanları da var. Başlı başına sadece eski bilgisayarlar için geliştirilmiş hafif dağıtımlar da var. Ayrıca kullandığınız bütün yazılımların hafif alternatifleri de var. Yani desteği kesilmiş bir Ubuntu sürümü yerine güncel ama hafif bir dağıtım bulabilirsiniz.