Gönderen Konu: VPN Tavsiye Eder misiniz?  (Okunma sayısı 3698 defa)

Çevrimdışı Semih

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Zorin OS 15.1
  • Masaüstü Ortamı: GNOME 3
  • Grafik Kartı: Radeon HD 5570 [AMD/ATI]
  • İşlemci: Intel® Core™ i7 CPU 860 @ 2.80GHz × 8
VPN Tavsiye Eder misiniz?
« : 05 Aralık 2018, 02:46:25 »
Arkadaşlar Linux Mint 19 Cinnamon kullanıyorum. Sorunsuz şekilde kullandığınız bir VPN önerebilir misiniz.. PIA aldım fakat Türkiye'den engelli olduğu için bağlanamadım. Bana önerdikleri çözümlerle de yine bağlanamadım. ProtonVPN ücretsizi dosya import ederek kurdum bağlanıyor fakat hiç bir siteyi açmıyor. Şu an hali hazırda kullandığınız ve memnun olduğunuz bir VPN tavsiyesi rica ediyorum.

Bu VPN'yi aynı zaman da Android ve iOS cihazda da kullanabilirsem süper olur..

Çevrimdışı okanakinci

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia GT820M + Intel Haswell-ULT
  • İşlemci: Intel Core i5-4210U @ 1.70GHz x 2
Ynt: VPN Tavsiye Eder misiniz?
« Yanıtla #1 : 05 Aralık 2018, 11:57:10 »
Engellenmemiş VPN kaldı mı bilmiyorum. Eskiden Zenmate, DotVPN ve Windscribe'ı kullanırdım ama hepsi engellendi. Browsec sanırım Firefox eklentisi çalışıyor. Hatta bazen Windscribe Firefox ve Chrome üzerinden çalışıyor ama sadece bazen.

Aslında bu ücretsiz VPN'ler de pek sağlam olmuyor. Sağlam olsa bile çabucak popüler olduğundan engelleniyor. Ücretlilerde ise ya yine engellenmiş oluyor ya da Linux'ta kullanmak mümkün değil. Mesela Avast'ın SecureLine adlı ücretli bir VPN'si var. Çok da kaliteli ve bildiğim kadarıyla engellenmemiş ama ne Linux sürümü ne de web tarayıcı eklentisi olarak mevcut.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #2 : 05 Aralık 2018, 12:28:16 »
Browser için söylüyorum şuan Firefox ve Chrome için Browsec VPN eklentisi veya Opera ile tümleşik bir şekilde gelen VPN eklentisi kullanılabilir.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı okanakinci

• Penguen
« Yanıtla #3 : 14 Ocak 2019, 00:17:29 »
Browsec'i sakın kullanmayın, kullandırtmayın. Çünkü kimin yaptığı bile belli değil. Hakkında güvenilirliğine dair çok sayıda şüphe var.

Eğer VPN sadece Vikipedi'ye girmek için lazımsa bilgisayarınıza Kiwix programını kurun (ya da Chrome ve Firefox eklentisi olarak da kurabilirsiniz) ondan sonra Vikipedi'yi bilgisayarınıza indirin. Başka web siteleri için VPN lazımsa başka bir VPN deneyin. Bildiğim kadarıyla Opera VPN Türkiye'de hâlâ çalışıyor. ProtonVPN çalışıyorsa onu da deneyebilirsiniz. Protonmail geliştiricilerinin elinden çıkmış ama bazı güvenlik açıkları olabilir diyorlar, emin değilim. Belki güncellemeyle kapatılmıştır. Linux versiyonu olduğunu biliyorum.

Bildiğim bir şey varsa o da şu an Zenmate, Hotspot Shield, DotVPN, Tunnelbear, Spotflux, Windscribe ve Linux Mint Yazılım Yöneticisi'nde bulunan PIA'nın şu an Türkiye'de çalışmadığıdır.

Çevrimdışı obafe

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • -
  • Dağıtım: linuxmint
  • Masaüstü Ortamı: xfce
  • Grafik Kartı: nvidia
  • İşlemci: intel
« Yanıtla #4 : 14 Ocak 2019, 14:26:02 »
Best Proxy Switcher önerebilirim,hem firefoxta hem chromda hemde chrome tabanlı tarayıcılarda kullanılabiliyor
chrome için https://chrome.google.com/webstore/detail/best-proxy-switcher/lgkgpmoglpemohmihphdaljcjnfkndoi 
firefox adresi https://addons.mozilla.org/tr/firefox/addon/best-proxy-switcher/
vpn olarakta iş görür https://best-proxy.com/english/index.php

düzenleme : forumun varsayılan yazı tipi dışında yazı tipi kullanmak yasaktır.
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2019, 19:28:01 Gönderen: Danny »

Çevrimdışı okanakinci

• Penguen
« Yanıtla #5 : 24 Mart 2019, 12:55:41 »
Bazı VPN'lerde şunu fark ettim. Hani Türkiye'den bağlanamıyoruz ve DNS değiştirmek de fayda etmiyor diyoruz ya. DNS değiştirmek deyince pek çoğumuzun aklına sadece ipv4 DNS'lerini değiştirmek geliyor, Hâlbuki ipv6 DNS'lerini de değiştirince bazı VPN'ler tekrar kullanılabilir oluyor.