merhabalar.
bildiğimiz gibi linux mint 19 ve 19.1'de kde iso'ları yer almadı. ancak sonrasından kde kurabilmek teknik olarak mümkün.
internet aramalarından yola çıkarak uyguladığım yöntemlerde ise çözemediğim bir sıkıntıyla karşılaştım.
yöntemleri özetleyecek olursak;
sudo add-apt-repository ppa:kubuntu-ppa/ppa
sudo apt update
sudo apt install kubuntu-desktopkomutlarını uygulamamız yeterli oluyor.
ancak sorun bundan sonra başlıyor. esasen yeni bir depo eklemesek dahi kubuntu paketleri zaten yazılım yöneticisi'nde görünüyor. ancak her iki koşulda da (yani yeni depoyu eklemeden öncesinde ve sonrasında) kurmak istediğim zaman aşağıdaki durum ile karşılaşıyorum.
Aşağıdaki paketler karşılanmamış bağımlılıklara sahip:
kubuntu-desktop : Bağımlılıklar: software-properties-kde ama kurulmayacak
E: Sorunlar giderilemedi, tutulan bozuk paketleriniz var.çıktının tamamı türkçe [
https://ghostbin.com/paste/s9z8a] ve ingiliizce [
https://ghostbin.com/paste/qrtdd] olarak ayrı ayrı mevcut.
bir diğer sorun, software-properties-kde'i ayrıca kurmak istediğimde karşıma karşılanmamış başka bir bağımlılık daha çıkarıyor. her defasında "<x paket>: bağımlılıklar: <y paket> ama kurulmayacak" şeklinde birbirlerini kovalıyorlar.
işin ilginç tarafı, synaptic paket yöneticisi'nde herhangi bir bozuk paket yörünmemekte. mint19.1 64bit xfce sürümünü kullanıyorum. sonrasında hatayı tekrarlayabilmek için virtualbox'ta mint19.1-32bit xfce sürümünü kurdum ve hem harici kubuntu deposunu eklemeden öncesinde ve sonrasında, aynı şekilde kde paketlerini kurmak istediğimde de aynı hatayı aldım. bu hatayı denen almış olabileceğimi düşünerek interneti kurcaladım, ama bir sonuca varamadım.
işin komut tarafı, youtube'da bu işlemi yaparken sorunsuzca gerçekleşen kurulum video'ları mevcut. tek fark ise onların mint19'da bunu yapıyor olmaları, 19.1'de değil.
aramalarıma karşın benzer bir başlığa denk gelmediğim için ve çözümsüz kaldığım için bu başlığı açmış bulunuyorum. aynı içeriğe sahip başka bir başlık açılmış ise şimdiden özür dilerim.