Şu an kullanmakta olduğum bilgisayarda hem Windows 10 hem de başta Mint olmak üzere çeşitli Linux dağıtımlarını denedim. Şöyle bir sorun var: Sistem kaynaklarını daha az tüketmesine, donanımı daha az yormasına rağmen Linux dağıtımları Windows'a kıyasla daha çok ısınmaya neden oluyor. Windows kullanırken elimi laptobumun altına koyduğumda çok az ısınma hissediyorum. Linux'ta ise bayağı ısınma hissediyorum.
Üstelik TLP ayarları bu forumda söylendiği şekilde yapılandırılmış. Ayrıca Nvidia Prime ile Intel sürücüsü seçilmiş. Sistem Monitöründen kaynak tüketimine bakıyorum, sistemi sömüren bir şey de yok. Linux'un bilgisayarda sadece bulunması bile bir ısınmaya neden oluyor.
Bunun nedeni ne olabilir? Linux dağıtımlarının son sürümleri benim işlemcime ağır mı geliyor? (Dördüncü nesil Intel Core i5, 1.70 Ghz kullanıyorum)
Ya da X'ten kaynaklanan bir şey mi? Bu durumda Wayland mı kullanmalıyım?
Veya Linux çekirdeği bu bilgisayar için uygun değil mi? Bu durumda Windows 10'a mı dönmeliyim?
Çıktı verirdim ama tam olarak ne sorunu olduğunu bile bilemediğimden hangi çıktıları vereceğimi bilemedim.