Gönderen Konu: AppImage dosyasını .deb dosyası olarak derlemek  (Okunma sayısı 2251 defa)

Çevrimdışı futureislinux

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3
AppImage dosyasını .deb dosyası olarak derlemek
« : 27 Şubat 2019, 18:09:14 »
Herkese merhaba. Ben Linux'ta LMMS kullanıyorum fakat Linux Mint depolarında LMMS versiyonu 1.1.3 ve bu da eski. LMMS sitesinde 1.2.0 versiyonunu indirdim ama AppImage olarak veriliyor sitede. AppImage dosyası bildiğiniz gibi portatif çalışma imkanı sağlıyor fakat etkin kullanım imkanı tanımıyor. Bu AppImage dosyasını bilgisayarımda portatif olarak değil de kurulum yaparak kullanmak istiyorum. Bana yardımcı olabilecek biri var mı .deb dosyasına dönüştürebilmem için bunu? Şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: AppImage dosyasını .deb dosyası olarak derlemek
« Yanıtla #1 : 27 Şubat 2019, 23:35:21 »
AppImage biçimi, uygulama ile ilgili tüm bağımlılıkları da içerecek biçimde hazırlanmış bir paket/dosya türüdür. Bunun ayrıştırılarak Debian paketine dönüştürülmesinin mümkün olacağını sanmıyorum.

Eğer ilgili uygulamann güncel sürümünü Debian paketi olarak kurmak istiyorsanız; bununla ilgili yeni bir konu açarsanız, Linux Mint 19.x sürümüne PPA deposu yardımıyla nasıl kurulabileceği ile ilgili yardım edebiliriz. Bununla birlikte, yazımın resmi kaynağından indirilmiş bir AppImage dosyası, PPA deposdundan kurulacak bir yazılıma göre teknik olarak daha güvenilirdir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]