[member=8]Butterfly[/member] teşekkür ederim. Sorun çözüldü. kdeconnect-plasma paketini kaldırmak işe yaramadı ama PPA ile indicator-kdeconnect paketini kurmak işe yaradı.
Fakat dikkat etmek gereken birkaç şey var. Yoksa çözüm işe yaramıyor. O yüzden ben nasıl yaptığımı anlatayım.
1) Bu adım gerekli mi bilmiyorum ama KDE Connect'i PPA olmadan kurduysanız onu kaldırın. Şu komutla kaldırabilirsiniz.
sudo apt autoremove kdeconnect2) Şu üç komutu sırayla girerek PPA'dan kurulum yapın.
sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/indicator-kdeconnect
sudo apt update
sudo apt install indicator-kdeconnect3) Eğer güvenlik duvarından KDE Connect yazılımına izin vermediyseniz verin. Forumdaki
bu mesajda nasıl olduğu anlatılmış.
4) Cinnamon Menüsünden KDE Connect Settings yazılımına girin ve telefonunuzdaki KDE Connect uygulaması ile bağlantı kurun.
5) Başlangıç Uygulamalarına gidin ve KDE Connect Indicator yazılımını ekleyin. İşte burası kritik. Sisteminizde iki tane KDE Connect Indicator var. Bunlardan birisi kdeconnect-indicator paketi, diğeri ise indicator-kdeconnect paketi. Siz, indicator-kdeconnect olanını (muhtemelen alttaki) başlangıca eklemelisiniz. Diğeri çalışmıyor.
6) Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Sorun çözülmüştür. Eğer hâlâ Indicator simgesini görmüyorsanız bunun tek nedeni telefonunuzun o an bağlı olmamasıdır. Telefonunuzun ekran kilidine şöyle bir dokunun, hemen bilgisayarınızla bağlantı kuracaktır. İşte o an Cinnamon sistem tepsisinde simge görünecektir.
PPA ile kurulan KDE Connect'te sorun çözülmüş. Ayrıca bir avantajı daha var: Bilgisayardan SMS göndermek mümkün. PPA'sız kurulanında bu özellik eksikti.
Mesajlar Birleştirildi.
İlk defa kurdum bu uygulamayı gerçekten güzelmiş, sunum ve ortam çalıcısı kontrollerini beğendim.
Bu arada evet. Muhteşem kolaylık. Bilgisayar odanın öbür ucundayken ve bilgisayarda film izlerken, müzik dinlerken yerimden kalkmadan dondurabiliyorum, ileri geri sarabiliyorum, bir sonraki ya da bir öncekine atlayabiliyorum. Ayrıca telefonu touchpad ve klavye olarak da kullanabiliyorum. Hatta bazı özel komutlar göndermek de mümkün. Resmen bilgisayarın bir uzaktan kumandası oldu.