Gönderen Konu: Ekran Kilidi Sorunu  (Okunma sayısı 8234 defa)

Çevrimdışı Scipio

• Penguen
Ekran Kilidi Sorunu
« : 06 Haziran 2014, 21:42:03 »
Ayarlardan bütün kilitlenme ayarlarını değiştirdiğim halde belli bir süre bilgisayarı ellemediğimde Linux ekranı kapatıyor.

Bazen indirme yapmaya başlayıp öylece bırakıyorum ve geldiğimde bu yüzden inme bitmemiş oluyor. Bu soruna bir çözüm bulabilir miyiz?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Ekran Kilidi Sorunu
« Yanıtla #1 : 06 Haziran 2014, 21:58:36 »
Cinnamon için aşağıdaki şekilde yapabilirsiniz.

Menü => Sistem Ayarları (Cinnamon Denetim Merkezi) => Ekran Kilitleyici => Ekran kapandığında bilgisayarı kilitle seçeneği önündeki işareti kaldırmayı deneyiniz.

Ekran koruyucuyu aşağıdaki şekilde pasifleştirebilirsiniz.

Menü => Sistem Ayarları (Cinnamon Denetim Merkezi) => Güç Yönetimi => Kullanılmadığında ekranı kapat seçeneğini Asla olarak değiştirmeyi deneyiniz.
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2014, 22:01:05 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Scipio

• Penguen
« Yanıtla #2 : 06 Haziran 2014, 22:04:37 »
Mate kullanıyorum da ikinci seçeneği yaptım olmadı. İlk seçenek için Control Center'da birşey bulamadım.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 08 Haziran 2014, 00:28:00 »
Mate kullanıyorum da ikinci seçeneği yaptım olmadı. İlk seçenek için Control Center'da birşey bulamadım.

Menü => Denetim Merkezi altında Ekran Koruyucuyu açınız ve alt taraftaki 2 seçenek öznündeki işaretleri kaldırmayı deneyiniz.

Sonra yine Denetim Merkezinden Güç Yönetimi seçeneğini açınız. Ekranın uyuması için geçemesi geçen süreyi pasifleştirmeyi deneyiniz.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Scipio

• Penguen
« Yanıtla #4 : 08 Haziran 2014, 00:39:10 »
Alt resimdekini yapmıştım zaten. Üsttekinde de ekran koruyucu etkinken ekranı kilitleyi kaldırdım. Yeterli gördüm ben ya ekran koruyucu devam etse de sıkıntı olmaz sanırım.