Gönderen Konu: [Çözüldü] Intel + Nvidia Hibrit Sistem- Nvidia GPU İle Fedora 30 Gnome Animasyon Sorunu  (Okunma sayısı 4081 defa)

Çevrimdışı derek

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
arkadaşlar herkese merhaba,
ufak ama sinir bozucu bir sorunla karşınızdayım . tam olarak nasıl anlatacağımı da bilmiyorum. dizüstü bilgisayarımda çift ekran kartı var. gnome'u intel kartla çalıştırdığım zaman animasyonlar yağ gibi akıyor. fakat nvidia karta geçtiğimde animasyonlarda kırılmalar ve bir gariplik oluyor.

bu bir Synchronization sorunu değil. Synchronization aktif durumda ve sorunsuz çalışıyor. bütün sürücüler sorunsuz kuruldu ve çalışıyor. hiç bir çıktıda sorun gözükmüyor. bu gnome-shell yada mutter bug'ı olabilir. tam olarak bilmiyorum.
özellikle simgeleri açtığımız animasyon gerçekten çok kötü gözüküyor. simgeler dağılırken kırılma ve sanırım lag gibi bir şey oluyor. hangi çıktıları vermem gerek onu da bilmiyorum. dediğim gibi her şey sorunsuz yükledi ve çalışıyor. hiç bir hata yok ama animasyonlar çok kötü. bu sorunun bir çözümü olabilir mi? umarım anlatabilmişimdir.

Düzenleme: Konu başlığı
« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2019, 00:35:15 Gönderen: derek »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Eksik olan hususlar için, şu konuya bir göz atsanız hemen farkedeceğinizi düşünüyorum.

[warning]Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler[/warning]

Öncelikle aşağıdaki komutların çıktılarını Nvidia GPU etkinken paylaşınız. Çıktıları almadan önce inxi paketini kurunuz.

[warning]Ekran Kartı ile İlgili Sorularda Verilmesi Gereken Çıktılar[/warning]
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2019, 22:46:44 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı derek

• Yeni Penguen
  • *
zahmet verdim kusura bakmayın başlığı yanlış açmışım bir daha dikkat ederim.
Kod: [Seç]
System:    Host: fedora30 Kernel: 5.2.9-200.fc30.x86_64 x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 9.1.1 Desktop: Gnome 3.32.2
           wm: gnome-shell dm: GDM Distro: Fedora release 30 (Thirty)
Machine:   Type: Laptop System: ASUSTeK product: X556UQK v: 1.0 serial: <root required>
           Mobo: ASUSTeK model: X556UQK v: 1.0 serial: <root required> UEFI: American Megatrends v: X556UQK.313
           date: 03/13/2018
Graphics:  Device-1: Intel HD Graphics 620 vendor: ASUSTeK driver: i915 v: kernel bus ID: 00:02.0 chip ID: 8086:5916
           Device-2: NVIDIA GM108M [GeForce 940MX] vendor: ASUSTeK driver: nvidia v: 430.40 bus ID: 01:00.0 chip ID: 10de:134d
           Display: x11 server: Fedora Project X.org 1.20.5 driver: nvidia compositor: gnome-shell resolution: 1366x768~60Hz
           OpenGL: renderer: GeForce 940MX/PCIe/SSE2 v: 4.6.0 NVIDIA 430.40 direct render: Yes
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: GeForce 940MX/PCIe/SSE2
    GL_ARB_conditional_render_inverted, GL_ARB_conservative_depth,
    GL_KTX_buffer_region, GL_NVX_conditional_render, GL_NVX_gpu_memory_info,
    GL_NV_compute_program5, GL_NV_conditional_render,
    GL_NV_parameter_buffer_object2, GL_NV_path_rendering,
    GL_ARB_compute_variable_group_size, GL_ARB_conditional_render_inverted,
    GL_KTX_buffer_region, GL_NVX_conditional_render, GL_NVX_gpu_memory_info,
    GL_NV_compute_program5, GL_NV_conditional_render,
    GL_NV_parameter_buffer_object2, GL_NV_path_rendering,
    GL_EXT_multisampled_render_to_texture,
    GL_EXT_multisampled_render_to_texture2, GL_EXT_occlusion_query_boolean,
    GL_EXT_render_snorm, GL_EXT_robustness, GL_EXT_sRGB,
    GL_NV_blend_minmax_factor, GL_NV_conditional_render, GL_NV_copy_buffer,
    GL_NV_path_rendering, GL_NV_pixel_buffer_object, GL_NV_polygon_mode,
    GL_OES_element_index_uint, GL_OES_fbo_render_mipmap,
    GL_OVR_multiview_multisampled_render_to_texture
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation HD Graphics 620 (rev 02)
01:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation GM108M [GeForce 940MX] (rev a2)
xorg dosyası boş.
dediğim gibi çıktılarda bir sorun gözükmüyor. ama animasyonlar dalgalı çalışıyor. nvidia driver kuruldu ve sorunsuz çalışıyor.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Peki Nvidia-430 sürücüsünden farklı bir sürücü kurma şansın var mı Fedro'da? Sorun bununla ilgili, yani sürücü sürümü kaynaklı olabilir.

Ayrıca Nvidia GPU etkinken sistemi yeniden başaltınca sorun oluyor mu? Ya da sorun geçişler sonrası mı oluyor? Bir de Fedora'da GPU geçişi için ne kullanılıyor, özel bir paket mi yüklüyorsunuz?
« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2019, 23:38:39 Gönderen: Butterfly »

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı derek

• Yeni Penguen
  • *
başka bir sürücü yükleme şansım yok. fedora sürekli güncel sürücüleri veriyor. bende şuanda yüklü olan 430.40. yeniden başlatınca herhangi bir sorun yok. dediğim gibi sadece animasyonlar da dalgalanma oluyor.
burada kartları değiştirmek için bir uygulama yok. gdm'den wayland'ı aktif ettiğim zaman neden bilmem sistem intel kartla açılıyor. tabi ki wayland üzerinden intel kartla xorg'tan açılış yapma şansım kalmıyor, nvidia driver'ı kurunca.
bu sanırım gnome-shell yada mutter bug'ı. gnome gerçekten güzel bir masaüstü ama ufak tefek sorunları çözmekte çok başarısız. xfce kurmayı düşünüyorum.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Bu şekilde olmaması gerekir bence, buradaki Fedora-Prime projesini kurmayı deneyin. Kurulumu ve nasıl geçiş yapılacağı sayfada anlatılıyor. Buna göre Nvidia GPU'ya geçiş yapmak denenebilir.

Bir de Gnome Shell'in yanına Cinnamon masaüstünü kurmayı deneyin bakalım, birbirine yakın ortamlar oldukları için sorunun kaynağı ile ilgili ipucu verebilir.

Bir de burasını bonus olarak bırakayım, belki bir faydası olur.

« Son Düzenleme: 22 Ağustos 2019, 00:17:34 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı derek

• Yeni Penguen
  • *
Bir de burasını bonus olarak bırakayım, belki bir faydası olur.
burada verdiğiniz link sorunu çözdü. allah razı olsun. hakkınızı ödemek zor. gerçekten çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Rica ederiz. Bu bağlantıyı haftalar önce görmüştüm, birden aklıma geldi ve hafızamda kalması size yaradı. :)

[okay]Sorun çözüldüğü içn konu kilitlendi.[/okay]