Gönderen Konu: Konu Açma Kurallarını Gösteren Pop-up  (Okunma sayısı 4353 defa)

Çevrimdışı aakmaz

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint (Ulyana) 20
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon (64-bit)
  • Grafik Kartı: AMD R5 M230
  • İşlemci: Intel Core i5 4200M 2.5GHz
Konu Açma Kurallarını Gösteren Pop-up
« : 06 Mart 2020, 19:36:40 »
Merhaba arkadaşlar.
Bir problemimiz olduğunda sağolsun site yetkilileri ellerinden gelen desteği gösteriyorlar. Ne var ki bizler, konu ile ilgili kafa yorarken Yeni Konu Açma ile ilgili kuralları atlayabilmekteyiz. Bu da zaman ve emek israfı demek. Bunun önüne geçmek için Yeni Konu butonuna tıkladığımız zaman bir pop-up açılsa ya da başka bir şekilde bize Yeni Konu Açma Kurallarının bulunduğu sayfaya yönlendirerek kuralları hatırlatsa, hiç de fena olmaz gibi geldi bana.
Teşekkür ederim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Konu Açma Kurallarını Gösteren Pop-up
« Yanıtla #1 : 06 Mart 2020, 21:47:52 »
Aslında bu işlevi gören bir özellik forumda mevcut.

[info]Yeni kullanıcılar için konu açarken bilgilendirme.[/info]
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı aakmaz

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 07 Mart 2020, 08:27:10 »
Haklısınız. Bir uyarı var. Ancak bu yeni başlayanlar ve de benim gibi yaşlıların pek dikkatini çekmiyor. Kastettiğim; Yeni Konu ile ilgili daha hiçbir şey yapmadan bu uyarının gelmesinin daha isabetli olacağı idi. Mesela; "İleti Simgesi" altında olabilir. Textarea içinde olabilir. Ne bileyim; daha dikkat çekecek bir yerde olması daha iyi olur gibi geliyor bana.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 07 Mart 2020, 21:08:58 »
Forum yazılımının böyle işlevi yok maalesef. Bu işleve sahip eklentileri araştırdım, şu an için bir şey bulamadım.

Bununla birlikte, böyle bir işlevin bir şey değiştireceğini de sanmıyorum. Bahsettiğiniz konuyu bir çok alana ekledik. Ama yine de gözardı ediliyor. Hatta ilgili konuyu paylaşıp, içerikte bulunan bir komutun çıktısını istediğim halde dönüş yapmayanlar olabiliyor. Daha ne yapabiliriz bilmiyorum. Yani bağlantı veriyorum ve şu çıktıları da ekleyin diyorum, ama konuya bakıp dönüş yapmayan bir çok üye oluyor.

Durum buyken, bu şekilde davranmayı adet haline getiren forum üyelerine destek vermek için çabalamamızın bir anlamı yok. Vaktimizi çar çur edecek değiliz, sanırım bizleri "cevap robotu" zannediyorlar. Kendi adıma rahatsız edici bir davranış şekli olarak görüyorum.  Bir süre önce bu şekilde davranışı adet haline getiren üyeleri, önce uyarı ve moderasyon kapsamına alıp, devam edimesi halinde engellemeye başladık. Bu davranışı yepyeni bir üye yapıyorsa ve konuya dönüş yapmıyorsa, doğrudan engelliyoruz.

Bu forumda 6 yıl  ve öncesindeki forumda da 3 yıla yakın zamandır, Linux Mint için destek vermeye, özgür/açık kaynak yazılımları yaygınlaştırmaya ve bunlar için destek vermeye gayret ettik. Teşekkür dahil olmak üzere, herhangi bir beklenti içine girmedik. Tek beklentimiz var, sorunu/soruyu anlayabilecek ve kaynağını tespit etmeye yarayacak kadar bilgi paylaşılması ve akabinde olumlu ya da olumsuz dönüş yapılması.
« Son Düzenleme: 07 Mart 2020, 21:14:57 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı aakmaz

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 08 Mart 2020, 05:56:49 »
İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim, Sayın Butterfly.