Gönderen Konu: Linux Mint Çift Ekran Kartı Driver Sorunu Acer Aspire V3-551G  (Okunma sayısı 14856 defa)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint Çift Ekran Kartı Driver Sorunu Acer Aspire V3-551G
« Yanıtla #15 : 20 Eylül 2014, 13:40:28 »
Elle kurduğunuz AMD/ATI kapalı kaynak sürücüsünü kaldırıp depodaki sürümü kurmayı deneyebilirsiniz.

Bunun için aşağıdaki komutlar ile kurduğunuz sürücüyü kaldırınız ve açık kaynak sürücüleri yeniden kurunuz.

Kod: [Seç]
sudo sh /usr/share/ati/fglrx-uninstall.sh
sudo apt-get remove --purge fglrx*
sudo mv /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.backup
sudo rm -rf /etc/ati
sudo apt-get remove --purge xserver-xorg-video-ati xserver-xorg-video-radeon
sudo apt-get install xserver-xorg-video-ati
sudo apt-get install --reinstall libgl1-mesa-glx libgl1-mesa-dri xserver-xorg-core

Şimdi sisteminizi yeniden başlatıp aşağıdaki komutlar ile depodaki sürücüyü kurmayı deneyebilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo apt-get install fglrx-updates fglrx-amdcccle-updates
sudo amdconfig --initial -f --adapter=all
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı sadk

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #16 : 23 Eylül 2014, 18:06:27 »
...
« Son Düzenleme: 25 Eylül 2014, 10:30:55 Gönderen: sadk »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #17 : 23 Eylül 2014, 18:15:32 »
[member=725]sadk[/member], yukarıda yazılanları uyguladınız mı? Herhangi bir yorum yapmadan neden konuyu güncellemek için mesaj atma gereği duyuyorsunuz? Lütfen önceki mesajdakiler ile ilgili ne yaptığınızı belirtmeden konulara yeni ileti göndermemeye özen gösteriniz.

Ne yaptınız nerelerde hata aldığınız muamma iken, size nasıl farklı bir öneri sunulabilir ki?

Yukarıda yazılanlar çift ekran kartı için uygun öneridir. Sorun sizin sisteminizde de olabilir. Örneğin BIOS güncellemesi yapmayı deneyebilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı sadk

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #18 : 25 Eylül 2014, 10:28:27 »
Hocam ne deseniz haklısınız, başlığın ikinci sayfaya düştüğünü farketmemişim bu nedenle de o son önerinizi görmeden yorum atmışım. Bir kaç gün içinde deneyip size geri dönüş yaparım.
Teşekkürler

Çevrimdışı sadk

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #19 : 17 Ekim 2014, 11:04:58 »
Tekrar merhaba,

hocam dediklerinizi uyguladım fakat sorun aynı şekilde devam etmekte. Şunuda belirteyim açılışta her defasındada bir hata alıyorum ilgisi varmı bilmiyorum ama ekran çıktısını alamadığımdan açıklama ile hatayı belirtmeye çalışayım.
açılış logosu gelmeden önce bazende sonra şöyle bir hata gelmekte.

[2.446666] usb 6-4: string description error

gibi bir hata alıyorum sizce problem bundan dolayı mı kaynaklanıyor? Hatayı her açılışta aldığım halde de sistem bazen düzgün açılıp bazen açılmayabiliyor. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir hocam?

Çevrimdışı sadk

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #20 : 20 Ekim 2014, 19:00:43 »
Yalnız yeni farkettiğim bir durum var onu da paylaşmak istiyorum. Ben bilgisayarımı ilk aldığımda windows kurulu idi ve sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. Daha sonra ubuntu, xubuntu ve mint denemelerim oldu en son mint ile problemi kısmen çözdüm.

Isınma sorunu driverları elle yüklemeden önce bende de vardı elle yükledikten sonra o problem ortadan kalktı.

İşin yeni farkettiğim tarafı ise windows açık iken bekleme durumuna veya uyku moduna geçtikten sonra açmaya çalıştığımda linuxtekinin aynısı bir ekran problemi ile karşılaşıyorum. Bu yüzden problemin iki işletim sisteminin bu makinaya kurulu olması ile alakalı olduğunu düşünüyorum.