Trollemeye karşı bir entry'nin yayınlanmadan önce yönetici onayı gerektirmesi gibi bir önlem alınabilir.
İyi de orası açık bir platform olmayacak ki, ben yanlış mı düşünüyorum ?
Benim sözlük.linuxmint.net.tr alt domain'inden anladığım aynı wiki gibi belli başlı yazarları olan yani ekibi olan bir yapıdır. Bilemedim şimdi.
Şimdi orada bir sözlük formatı ile forum formatı arasında dağlar kadar fark var. Sözlük formatı, forum formatının işlevlerinin çok azını karşılayabilir.
Burada sözlüğün işlevi sadece tanım yapmak ve tanımladığı kavramla ilgili forumumuzdan linkler paylaşmak olacak. Gnome-look'a girip conky'nin, plymouth'un, splash screen'in neler olduğunu görüp merak ettiğinde sözlükten güzel ve basit bir tanımla öğrenecek. Varsa forumla ilgili linkleri görecek.
Sözlüğün bu iki temel işlevi dışında ek işlevleri de olabilir ama abartmamak lazım. Çünkü temel olan forumdur. Forumun önüne geçmemesi lazım.
Belki ek olarak şöyle başlıklar da olabilir.
"Linux Mint yükledikten sonra ilk olarak neler yapıyorsunuz" Böyle bir başlıkta herkes kişisel deneyimlerini yazabilir. Mesela ben;
Önce güncellemeleri yapıyorum, sonra dil desteği, sonra ek donanımları kontrol etme, sonrasında pidgin, banshee gibi istemediğim programları kaldırma, istediğim programları yükleme, müzik, belge ve video arşivlerime kişisel dosyalarıma kopyalama, paneli yukarı alma, uygulamacıklar değiştirme, internetten tema yükleme, icon değiştirme, sistem temizliği yapma vs vs
Tabi bunları daha ayrıntılı anlatarak...
Tabi bunlar benim nacizhane görüşlerim dostlar.