Herkese merhabalar. Ben bilgisayar programcılığı 1.sınıf öğrencisiyim. Daha önce linux işletim sistemini yalnızca merak ettiğim için wmware ile kurup gözden geçirmiştim. Ancak şimdi ki amacım farklı olacak. Şuan windows kullanıyorum. Web tasarım-yazılım da yapıyoruz delphi, veritabanı, c# ile kodlar da yazıyoruz. Bilgisayarımın özellikleri fena değil. En azından beni idare ediyor. Intel core i5 2.50 işlemci var ancak MSI turbo boots ile bazen fazlasına çıkabiliyor. 2 gb Nvidia geforce gt 720M ekran kartı var. 4 gb ddr3 ram var. Hemen hemen her programı rahatça kullanabiliyorum. Ancak şöyle bir sorun oluyor. Adobe photoshop - dreamweaver - flash gerekiyor bunların yanında visual studio - sql server ve delphi embarcadero da yüklü olması gerekiyor. Ve tabi ofis programları da. Haliyle hepsini birden kurduğum zaman windows şişiyor ve baya yavaşlıyor. Şimdi merak ettiğim şey ben bu programların aynısını linux - ubuntu veya debian kursam orada da kullanabilir miyim? Ve windows gibi şişme kasma yapar mı? Rahatça kod yazabilir miyim?