Gönderen Konu: Linux işletim sistemi yazılım için uygun mu?  (Okunma sayısı 4828 defa)

Çevrimdışı lacers123

• Çok Yeni Penguen
  • *
Linux işletim sistemi yazılım için uygun mu?
« : 03 Mayıs 2015, 14:05:44 »
Herkese merhabalar. Ben bilgisayar programcılığı 1.sınıf öğrencisiyim. Daha önce linux işletim sistemini yalnızca merak ettiğim için wmware ile kurup gözden geçirmiştim. Ancak şimdi ki amacım farklı olacak. Şuan windows kullanıyorum. Web tasarım-yazılım da yapıyoruz delphi, veritabanı, c# ile kodlar da yazıyoruz. Bilgisayarımın özellikleri fena değil. En azından beni idare ediyor. Intel core i5 2.50 işlemci var ancak MSI turbo boots ile bazen fazlasına çıkabiliyor. 2 gb Nvidia geforce gt 720M ekran kartı var. 4 gb ddr3 ram var. Hemen hemen her programı rahatça kullanabiliyorum. Ancak şöyle bir sorun oluyor. Adobe photoshop - dreamweaver - flash gerekiyor bunların yanında visual studio - sql server ve delphi embarcadero da yüklü olması gerekiyor. Ve tabi ofis programları da. Haliyle hepsini birden kurduğum zaman windows şişiyor ve baya yavaşlıyor. Şimdi merak ettiğim şey ben bu programların aynısını linux - ubuntu veya debian kursam orada da kullanabilir miyim? Ve windows gibi şişme kasma yapar mı? Rahatça kod yazabilir miyim?

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Ynt: Linux işletim sistemi yazılım için uygun mu?
« Yanıtla #1 : 03 Mayıs 2015, 14:20:38 »
Dephi için Lazarus kullanabilirsiniz. C#, Mysql, Photoshop, Dreamweaver için şu konuyu okuyabilirsiniz: http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=2952.msg18804#msg18804

Bağlantıdaki konuya ek yapayım. Visual Studio artık Linux için de var. Ofis yazılımları(LibreOffice) zaten kurulu geliyor. Kurunca sistemde bir yavaşlık olacağını düşünmüyorum.

Çevrimdışı Eludecraft

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: OpenSuSE/Chakra
  • Masaüstü Ortamı: KDE
« Yanıtla #2 : 03 Mayıs 2015, 14:39:25 »
Linux uzun zamanlardan beri yazılım yazmak için oldukça hoş bir ortama sahip. Pek çok kişi "Windowsta oyun oynanır, Mac'te tasarım yapılır, Linuxta yazılım yazılır." gözüyle bakıyor.
Çalışan sistemi bozmayacaksın ağa

Çevrimdışı lacers123

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 03 Mayıs 2015, 14:48:55 »
Arayüzleri normal programlara yani okulda gördüğümüz programlara göre farklı. Bu sıkıntı yaratabilir bana. Sanırım en iyisi okul bitene kadar hala windowsa devam etmek  :'( Daha sonrasında linux'a geçerim belki o zamana kadar olası programların linux sürümleri de çıkar. Bilgileriniz için teşekkürler :)

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
« Yanıtla #4 : 03 Mayıs 2015, 14:51:57 »
Arayüzleri normal programlara yani okulda gördüğümüz programlara göre farklı. Bu sıkıntı yaratabilir bana. Sanırım en iyisi okul bitene kadar hala windowsa devam etmek  :'( Daha sonrasında linux'a geçerim belki o zamana kadar olası programların linux sürümleri de çıkar. Bilgileriniz için teşekkürler :)
Arayüz farklılığına alışmnız fazla sürmez. Finallerden sonra incelemenizi öneririm.

Çevrimdışı lacers123

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 03 Mayıs 2015, 15:03:51 »
Arayüz farklılığına alışmnız fazla sürmez. Finallerden sonra incelemenizi öneririm.

Evet finallerden sonra tamamen kullanmaya başlamasam da detaylı bi inceleme yapmayı düşünüyorum. Hangi linux sürümünü kullanmamı önerirsiniz? Sanal sürücüde linux kali kullanıyorum diğer sürümler de kali gibi aynı mı?

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
« Yanıtla #6 : 03 Mayıs 2015, 15:18:29 »
Evet finallerden sonra tamamen kullanmaya başlamasam da detaylı bi inceleme yapmayı düşünüyorum. Hangi linux sürümünü kullanmamı önerirsiniz? Sanal sürücüde linux kali kullanıyorum diğer sürümler de kali gibi aynı mı?
Kali ile aynı mı derken kastettiğiniz nedir? Görünümse masaüstü ortamının görünüm değişebilir. Masaüstü olarak; görselliğin iyi olmasını istiyorsanız KDE, Cinnamon, performans istiyorsanız Xfce, biraz görsellik+performans istiyorsanız Mate kullanabilirsiniz. Dağıtım seçimi konusunda da forumda konular mevcut.